Какъв климатик да изберем за отопление?

3
454
Добави коментар
artseo
artseo

Какъв климатик да изберем за отопление?

24.01.2018/ penchev / Полезно за климатиците / 0 comments

Какъв климатик да изберем за отопление?

С наближаването на зимния сезон все повече хора се чудят какъв климатик да си купят за отопление и как да са сигурни, че са направили правилния избор. В тази статия ще се опитаме да дадем отговор на всички бъдещи собственици на климатици и ще ви предложим няколко марки, които са се доказали на световния пазар, като икономични климатици за отопление.

На първо място трябва да сте сигурни, че мястото, където ще отоплявате с климатик, е добре изолирано и няма пропускане на въздух. Ако има отнякъде нахлуване на студен въздух и загуба на топлина, това ще увеличи разхода на електроенергия, тъй както климатикът ще положи повече усилия да възстанови изгубената топлина. Така вие изобщо няма да усетите разликата в сметките си преди и сега. Но ако всичко е наред с изолацията, сметките ви за климатикът значително ще намалеят и вие ще видите, че вие по-евтино да се отоплявате така, отколкото на печка или конвертор.

Следващото нещо, което трябва да гледате са параметрите или характеристиките на климатика. Това включва капацитет на отопление и охлаждане, консумация на електроенергия, тегло на вътрешно и външно тяло, от което пряко зависят размерите и на топлообменниците и съответно площта, която могат да покрият.

Другата важна характеристика е техническата. За съжаление, когато хората си търсят климатик те изобщо не обръщат внимание на това. Всъщност това зависи колко време ще трябва на климатика да затопли дадено помещение при екстремно ниски температури и през лятото да го охлади при много високи външни температури. Зависи също така и дали външното тяло ще замръзва, което също увеличава времето за затопляне и съответно увеличава разхода на електроенергия.

Хубаво е климатикът да има възможност за дистанционно задаване на икономичен режим. При този режим уредът започва да работи на по-бавни обороти, но да поддържа зададена температура. Всъщност по-бавните обороти ви позволяват да пестите повече електроенергия.

Много клиенти се заблуждават, че след като един климатик струва солидна сума пари, то той е качествен. Истината е далеч по-различна. Едни от най-евтините климатици са японските, но те са и едни от най-качествените. Преди да обърнете внимание на цената, то обърнете внимание на класа, характеристиките и като цяло какво представлява климатикът. Цената не винаги е марка за качество, особено когато става въпрос за покупка на техника. Също така, трябва да обърнете внимание дали климатикът, който сте си изпрали е приспособен за ниски температури. Много от климатиците не са и това се установява, когато дойдат големите студове. За съжаление покупката на нов климатик тогава би ви излязло доста солено.

Много фирми за климатици предлагат безплатни консултации. Възползвайте се от тях, тъй като фирмата има години опит в продажбата на климатици. Можете да кажете какво помещение ще отоплявате и да попитате какво биха ви предложили. Истинските професионалисти биха ви дали съвет да дойдат на оглед и да видят възможностите на помещението и чак тогава да ви предложат нещо. Другата положителна черта на фирмите е, че дори и след изтичането на гаранцията на климатик, евентуален ремонт би ви излязъл много по-евтино, отколкото при магазин.

А сега ще ви представим и някои от основните марки на пазара, които са се доказали с качествени климатици за отопление. Всички те са инверторни. Това означава, че в себе си имат вградена система за пестене на електроенергия, система за почистване на въздуха и могат без проблем да поддържат дадена температура денонощно. Също така, те не се нуждаят от много време, за да загреят и да затоплят дадено помещение. Ето кои са те:

На първо място поставяме тази марка. Както можете да се досетите тя е японска. Японците са включили в производството ѝ всякакви технологии за пестене, дистанционно управление, поддържане на нормална температура на външното тяло, поддържане на температура в помещението и почистване на въздуха.

Японците имат също така и висок стандарт и при тях климата е доста разнообразен. Именно това прави климатиците им подходящи за използване навсякъде по света. Daikin е спечелила доверието на семейства по цял свят. Българските домакинства също се доверяват на тази марка и в почти всеки един дом можете да я видите.  Те са и доста бюджетни, така че ако сте ограничени от към средства, това е климатикът за вас.

Тази марка също е японска. Тя без проблем може да се справи с минусовите температури, икономична и като цяло е доста достъпна на пазара. Потребителите също имат огромно доверие към нея. Производителите ѝ се стараят да отговарят на най-високите стандартни за качество и да я наложат на всички пазари, където тя участва като играч между другите марки климатици.

Fuji- климатици Fuji

Тези климатици също са създадени за отопление. На пръв поглед цената им може да ви се стори доста висока, но ви гарантираме, че инвестицията си заслужава и това можете да го видите още в първите няколко месеца. Много фирми, предлагащи  тази марка имат и страхотни планове за изплащане, така че няма какво толкова да му мислите. Просто отидете и купете!

Завършваме отново с японска марка. Hitachi е лидер на световния пазар и това не е случайно. Както казахме японците наистина държат на качеството и го показват във всичко.  Именно затова и българските потребители се доверяват на тази марка. В климатиците от нея има вградени системи за почистване на въздуха, измерване на температурата в помещението и поддържане на зададена температура, системи, които не позволяват на външното тяло да замръзва и също така система за икономичност и пестене на електроенергия.  Климатиците са достъпни като цена и също могат да се приемат като бюджетни.

 

Надяваме се тази статия да вие била полезна и да вие дала съвети, с които да изберете най-правилния климатик за вас. Ако даден магазин или фирми ви предлагат безплатен оглед или консултация, използвайте ги задайте всички  въпроси, които ви вълнуват. Няма глупави въпроси, има не задени такива. Специалистите знаят, че не можете да сте запознати с всичко и затова са те, за да ви помогнат да направите най-удачния избор за вас и вашето семейство.

 

Ако имате някакви допълнителни въпроси или запитвания, доверете се на най- добрите специалисти по климатците за Пловдив и областта: 0877 63 93 39 / [email protected] – Plovdivclima.com- климатици Пловдив. Loading…

Tags климатикклиматик Daikinклиматик Fujiклиматик Hittachiклиматик Toshibaклиматик Дайкинклиматик за отоплениеклиматик пловдивклиматик Тошибаклиматик Хитачиклиматици пловдив