Най-популярните стилове в интериора

4
512
Добави коментар
Gran-Decor
Gran-Decor

O tempora, o mores! ((в превод: О времена, о нрави!)) – възкликнал някога Цицерон. Независимо от повода на тази негова крилата фраза, истината е, че тя много точно изразява преходността на вкусовете ни, изменящи се с времето. Тази максима важи изключително силно и за интериорния дизайн.

През вековете, стиловете на обзавеждане и декорация на домовете ни са претърпели драстични промени – от практична скромност, през аскетична пестеливост и разточителен разкош, до причудлива еклетика и изумителен футуризъм. Интересното в тази история обаче е, че нито един от доминиращите през времето стилове в интериорния дизайн не отмира напълно, и след своя залез намира нова интерпретация и нов живот наред с новите тенденции. Това е особено характерно за интериорните стилове на нашето съвремие.

И все пак, при цялото богато разнообразие, днес се открояват няколко най-популярни стилове в интериорния дизайн: Модерен (съвременен), мид-сенчъри модърн (ретро модернизъм), минималистичен, индустриален, скандинавски, винтидж, провинциален (кънтри), тропически, крайбрежен (морски), еклектичен, традиционен (класически), арт-деко, шаби-шик, азиатски.

За да изберете перфектния стил за вашето жилище и да постигнете визуално съвършенство, нека ви запознаем с типичните за всеки от тях характеристики.

Вижте цялата статия на: GranDecor