Как да купя Bitcoin или други криптовалути?

1
401
Добави коментар
BTCmaster
BTCmaster

Как да купя Bitcoin или друга криптовалута – подробно ръководство

Най-лесният начин да купите Bitcoin е като си направите регистрация в www.coinbase.com (получавате $10 бонус във вид на Bitcoin, ако се регистрирате през нашият линк, когато депозирате $100 или повече):

Кликни за увеличаване

Попълнете имената и имейл адреса си, изберете парола и кликнете Sign Up. Ще ви бъде изпратен имейл с линк, за да потвърдите своята coinbase регистрация. След като потвърдите, влезте в coinbase като използвате своя имейл за потребителско име и паролата, която сте избрали. Сега е необходимо да верифицирате своя акаунт като за целта е нужно да въведете телефонният си номер, за да включите двустепенната защита на сметката си (ще получавате смс с код преди да изпълните каквато и да било транзакция):

Кликни за увеличаване

След като получите СМС, е нужно да го въведете тук:
Кликни за увеличаване

Успешно потвърдихте своя имейл и телефон. Следващата стъпка е да верифицирате своята самоличност, като изпратите снимка на лична си карта или паспорт. Това може да стане като използвате своя мобилен телефон (ще получите смс с линк към страницата, на която трябва да качите снимката) или директно през камерата на своя лаптоп/домашен компютър. Процесът е много бърз и отнема само няколко минути:
Кликни за увеличаване
Кликни за увеличаване
В coinbase може да заредите сметката си, използвайки своята дебитна/кредитна карта с 3D защита или директно захранване през банкова сметка. За целта кликнете SELL/BUY – както е показано на долната снимка:
Кликни за увеличаване
Тук изберете крипто валутата, която искате да купите – налични са Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) Litecoin и Ethereum (ETH) (как да купите други валути има описано по-надолу в страницата). Изберете крипто валутата, която искате, като изберете наличната от предната стъпка карта или добавете ново платежно средство, кликвайки Add a new account, както е показано на снимката:
Кликни за увеличаване
След като успешно добавите платежно средство, изберете сумата, която искате да депозирате – седмичният лимит за депозит с карта е 750 евро, а с банкова сметка – до 5000 евро. Ако банката ви откаже транзакцията, опитайте да депозирате не повече от 100 евро наведнъж.
Кликни за увеличаване
Не е задължително да купувате цял Bitcoin, Etherem или Litecoin – може да купите дори и 0,01 Bitcoin например. Ако сте следвали указанието ни до тук, вече сте горд притежател на избраната от вас криптовалута! За да изпратите криптовалутата до вашият портфейл, до друг човек или да депозирате в борса, в която да търгувате с монети, изберете Accounts и след това Send:
Кликни за увеличаване
Веведете адреса (код от цифри и букви), на който искате да изпратите критпо валутата, както и желаната сума и натиснете Send. Времето, нужно да се осъществи транзакцията, варира за различните криптовалути. Препоръчваме ви да използвате Litecoin или Ethereum, за да изпращате пари до борса за търговия на криптовалути, тъй като отнема по-малко време. Обикновено транзакцията се осъществява в рамките на няколко часа, но ако мрежата е натоварена, може да отнеме до ден.