Удивителен еко курорт в Шри Ланка

3
411
Добави коментар
mirovasilevcom
mirovasilevcom

Шри Ланка може да се похвали с удивително красива дива природа – леопарди, слонове, мечки. Националният парк Яла е спиращ дъха.

Тук се организират редовно къмпинги на открито, сафаритата са едни от най-търсените.

Сега хвърлете поглед на Wild Coast Tented Lodge – става дума за еко курорт с органична архитектура, който се намира на златните плажове и в джунглата на парка. Намира се на върха на южната част на страната.

Този петзвезден курорт отвори врати през ноември 2017 г. и оттогава насетне приема усмихнатите си гости. Обещава незабравими спомени и преживявания, предлагайки уникални и луксозни условия.

Стаите са олицетворение на 5-звездния разкош. Всяка една от тях е внимателно обмислена като дизайн и планировка.

Таваните са високи, гледката е гарантирана чрез умело разположени прозорци – ту виждате звездното небе, ту природата наоколо, а естествена светлина прониква навсякъде.

За изграждането на комплекса са използвани естествени и местни материали. Този принцип лежи в основата на идеята за органична архитектура. Последната е съобразена с природните дадености на Яла.

С помощта на соларна инсталация курортът използва 40% възобновяема енергия. Отпадните води се рециклират, за да се използват за напояване.

Ако искате да пренощувате тук, ще ви дадем и оферта – една нощ ще ви струва поне 354 долара.