Оформяне на бицепс чрез Biceps силиконови импланти – Пластична хирургия д-р Ангел Енчев

3
408
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Оформяне на бицепс е козметична хирургична процедура, която коригира формата и размера на мускула в горната част на ръката. Оформяне на бицепс се извършва и при пациенти с травми или наранявания на мускулите и/или сухожилията. естетичната интервенция коригира също и вродени аномалии на бицепса.

Оформяне на бицепс се извършва най-често, чрез използването на силиконови импланти (твърди или меки). Важно е да се знае, че тези импланти са сред ефективните и безопасни начини за увеличаване на мускулната маса и оформяне на бицепса при мъжете.  

Добре оформените бицепси често се асоциират с мъжественост и идеал за мъжката фигура. Многочасовите тренировки във фитнеса често се оказват недостатъчни за постигане на трайни резултати. На помощ идва съвременната пластична хирургия – оформяне на бицепс, чрез оперативно поставяне на силиконови импланти или липофилинг.

Естетичната корекция  и оформяне на тялото със силиконови импланти е решение за пациенти, които са постигнали някакви резултати с упражнения и фитнес, но по някаква причина не могат или не желаят да продължат . За тези, чиято генетична предиспозиция не позволява по-нататъшно развитие, оформяне на бицепс, чрез поставяне на силиконови импланти е възможност за постигане на желания обем и контур.

Силиконови импланти се използват повече от 60 години. Модерните силиконови импланти, използвани за уголемяване и скулптуриране, Body Contouring, са пластични, гъвкави, издръжливи, сигурни и надеждни.

Информация за Biceps силиконови импланти

Biceps имплантите се използват за оформяне на мишницата като резултатът е идентичен с този, който би се получил в следствие на дългогодишни тренировки във фитнес залата.

Повечето пациенти, особено мъжете, обикновено се интересуват от най-големият размер импланти. Най-важно е да се прецени цялото тяло на всеки пациент, за да се намери най-подходящия имплант, така че мишниците да бъдат напълно съразмерни и симетрични с останалите части на тялото. Без оценка на останалата част от тялото,е възможно получаване на резултат, който изглежда несъразмерно.Всички Biceps импланти са изработени от високо кохезивен силиконов гел.

При оформянето на мишницата, имплантът се поставя под или над двуглавия мускул – винаги под фасцията.

Обикновено дължината на импланта и проекцията се определят от дължината на собствените мускули на пациента.

При тези пациенти, които изискват различен размер или дизайн, който е уникален, се взима отпечатък от мишничната област и се изработва имплант.

Както при всички операции, някои лекарства, цигари, хранителни добавки и алкохол, трябва да се спрат за няколко седмици преди операцията. Анаболни стероиди, включително тестостерон в голяма доза, трябва да се спре най-малко 6 или повече седмици преди операцията. Много лекарства и хранителни добавки могат да причинят нарушения в кръвосъсирването, което води до редица усложнения.

Следвайте стриктно препоръките на пластичния Ви хирург.

Операцията

Техниката е еднаква при мъжете и жените. Поставянето на имплантите се извършва през малък разрез в областа на подмишничната ямка. Когато имплантът се поставя над мускула – той се ситуира под фасцията му. Когато мускулът е малък и нетрениран – тогава се налага имплантът да се постави под него и над мишничната кост.

Операцията трае около 2 часа. Може да се извърши под локална или обща анестезия. След като имплантите са поставени в така оформения джоб, разреза се затваря с резорбируем конец и козметичен шев.

Пациентът напуска болничното заведение до 24 часа, в зависимост от общото му състояние. Желателно е да носи ластична превръзка за 2 седмици. Приемът на антибиотик за 4 дни е препоръчителен. Възможно е да се наблюдава известен дискомфорт след операцията. Болка може да се очаква, особено през първите 48 часа.

Проследяване на постоперативния период се извършва, чрез контролни прегледи – на 7-ми, 10-ти 30-ти ден, 3-ти, 6-ти и 12-ти месец от извършване на операцията.

Рискове и Усложнения

Усложнения могат да възникнат при пациенти, които не спазват стриктно дадените от пластичния хирург постоперативни инструкции и настояват за връщане на работа или възобновяване/започване на фитнес тренировки или тежки физически дейности твърде рано.Както при всички хирургични процедури и в пластичната хирургия съществува възможност за рискове или усложнения. При съвременните хирургични техники и опитността на пластичния хирург, рисковете по време на оперативна интервенция, са сведени до минимум.