Пристрастени ли сте към своя телефон? Ето как да се справите с този проблем

1
315
Добави коментар
mirovasilevcom
mirovasilevcom

Пристрастяването към социалните мрежи и смартфоните е един от най-нашумелите проблеми на модерното общество. Ако преди 10 години масово възприемахме мобилните устройства като иновативни и интересни джаджи, през 2018 г. все повече хора търсят начини да намалят времето, което прекарват, вторачени в дисплея.
Един от най-новите трикове е доста прост и атакува проблема с пристрастяването по начин, който директно афектира мозъка, така че смартфонът да не представлява интерес за него.
От Института по офталмология в САЩ съветват, че превключването на дисплея към режим на черно-бели изображения автоматично прави телефона ни по-малко привлекателен на подсъзнателно ниво.
Една от основните причини за пристрастяване към смартфона са именно милионите цветове, които постоянно стимулират мозъка ни на много базово ниво, пише New York Times.
Възбудата, която мозъка преживява от многото цветове на екрана, е една от първопричините често да посягаме към смартфона си. Използването на цветове е известен метод на маркетинга, тъй като те често предизвикват определени емоции у нас и ни правят по-склонни към определен тип поведение.
Ако преминем към черно-бял режим, мозъкът от само себе си започва да търси нови източници на стимулация, което помага да се откъснем от телефона и да търсим друг тип развлечение. /bulnews.bg