Шоколадова торта за първи рожден ден (без захар)

1
385
Добави коментар
papu
papu

Шоколадова торта за първи рожден ден (без захар)

Шоколадова торта.

Едно от най-важните условия за направата на вкусна торта е, да я направим поне 24 ч. преди празника. Това правило важи с пълна сила, когато искаме торта със сиропирани блатовете.

Относно продуктите за блатовете, ако все още не сте въвели белтъка на яйцето, то може да го направите и с тази торта. Но, в случаите на алергия може да направите блата на тортата само с жълтък.

Знаем, че искате рождения ден на детето ви да е незабравим спомен за всички присъстващи. Точно поради тази причина много родители се впускат в търсенето на най-красивата, голяма, модерна торта, която може да бъде намерена на пазара. Наскоро учените на БАН изследваха точно тези торти. Установиха, че любимите на децата торти със снимки и шарените бонбони за смучене и дъвчене, са истински бомби със закъснител за следващите поколения. Специалисти по молекулярна биология в Българската академия на науките направиха специално изследване на двайсетина от всичките 337 добавки в храните, обозначавани с буквата „Е“.

 „Добавките, използвани за придаване на цвят – фаст грийн, индиго кармин и еритрозин, т.е. зелено, червено и синьо, се интегрират между базите на ДНК. А това е мутация, която се отразява на клетките, на целия организъм и спокойно се предава в поколенията ни“, съобщи доц. Георги Милошев, ръководител на лабораторията.

Учените установиха, че именно оцветителите в детските храни са едни от най-опасните съставки за организма. Повече по темата може да прочетете тук.

Съветваме ви да направите тортата седмица преди голямото събитие, за да проверите дали вкусът й отговаря на вашите лични предпочитания.

Щастлив рожден ден от екипа на https://papu.bg/

На сайта ни може да откриете и други рецепти подходящи за първи рожден ден:

Предястие

Идея за детското основно ястие

Кулминацията на празника