Почивка на остров Занзибар

1
326
Добави коментар
mirovasilevcom
mirovasilevcom

9 дни / 7 нощувки

 

Маршрут:
София – Истанбул – Занзибар – Истанбул – София 
Транспорт: Самолет

 

 

 

Занзибар (Zanzibar) е полу-автономна част от Обединена република Танзания, Източна Африка. Представлява архипелаг в Индийския океан, намиращ се на 25 – 50 километра от крайбрежието на континента. Съдържа два големи острова – Унгуджа и Пемба и множество малки острови. В миналото Занзибар е била отделна държава с дълга търговска история в рамките на арабския свят. През 1964 г. се обединява с Танганика, за да формират Танзания. Днес до голяма степен Занзибар успява да запази автономия в рамките на съюза. Населението му е 1 304 000 жители (по данни от 2012 г.), а площта на която се простира е 2 643 кв. км. Столицата му е Занзибар. 
Основните отрасли в икономиката на Занзибар са подправки, лико от рафия и туризъм. По-специално от подправките се произвеждат карамфил, индийско орехче, канела и черен пипер. Поради тази причина тези острови често се наричани островите на подправките. Занзибар може да се похвали и с някои ендемични видове като Занзибарския червен колобус (вид маймуна) и Занзибар леопард, който може би е изчезващ вид. 

Цените са в лева на човек и включвaт : 

7 нощувки в хотел по избор на съответната база изхранване;

Трансфер летище – хотел – летище;

Медицинска застраховка“Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро.

Цените не включват: 

Самолетен билет София – Занзибар – София ( приблизителна цена-700 евро)

Туристическа виза за Танзания – 50 щатски долара, полага се на летището в Занзибар;

Полетно разписание с редовен полет на Турски авиолинии: 

Ден от седмицата
Номер на полет
Излита
Каца
Излита в
Каца в

Събота
TK1028
София
Истанбул
10.00
11.25

Събота
TK567
Истанбул
Занзибар
19.50
04.45 Неделя

Неделя
TK567
Занзибар
Истанбул
05.40
13.00

Неделя
TK1029
Истанбул
София
19.25
20.45

Допълнителни екскурзии на остров Занзибар. Цените са на човек и са валидни при минимум двама записани: 

Safari Blue – Целодневна екскурзия с включен обяд. Цена 310 лв. 
Safari Blue започва от село Fumba на 20 минути път с кола от Stone Town . Fumba е най-удобно място за проучване на дивите животни, изолирани плитчини и здрав остров природа на зоната за опазване на Menai Bay. 
Safari Blue изследва района на Menai Bay, който е дом на два различни вида делфини. MenaiBay е определена като защитена зона от 1998 г. насам и това се дължи на нейната изключителна природна красота. Заливът има редица девствени пясъчни банки , естествено издълбани от морето, вятъра и вълните. Района е богат на подводни скали и необитаеми острови. 

Spices / Mangapwani Caves – Полудневна екскурзия. Цена 310 лв. 
Подарете си пътешествие в историята на острова, който включва различни акценти и се фокусира върху търговията и колониалното минало на Африка. 
Ще посетите реални тропически насаждения. Производството на подправки все още е основната дейност и източник на доходи за тези земеделски производители. Тук ще можете да видите, мирис и вкус, ароматни растения и билки, с които, се правят и козметика и лекарства. 
Обиколката ще ви преведе през робската пещерата Mangapwani, на 30 минути северно от столицата по протежението на брега, където роби са били укривани и след това депортирани незаконно, дори след като пазарът на роби бе премахнато през 1873г. 

Prison Island – Полудневна екскурзия. Цена 270 лв. 
Островът някога е ползван от Арабски търговец на роби,за да държи по-буйните роби,преди да ги изпрати към Арабските им купувачи или на търговете организирани в Занзибар. Държани са на острова,за да не избягат. 

Jozani Forest – Полудневна екскурзия. Цена 270 лв. 
Тази гора е една от последните останали светилища в света на червената colubus маймуната . Маймуните са били застрашен вид, към ден днешен се смята че са към 2000-2500 броя. Популацията им се е увеличила с помощта на местни природозащитници. Маймуните са диви,но може да се доближават. Те не променят поведението си при присъствието на хора. В тази гора живеят и леопарди-както знаем,те са активни през нощта. Флората и Фауната в тази местност биха ви спечелили с изобилието си и красотата си. Това е едно най-красивите места,който Занзибар може да предложи. 

Условия за записване: 

Валиден задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на пристигане;

Депозит 30% при записване;

Пълно плащане 30 дни преди заминаването.

Местна валута: 
Танзанийски шилинг (TZS) 
1 BGN = 1360 TZS (калкулацията е приблизителна) 
Препоръчва се носенето на долари, евро и кредитни карти. 

Митнически изисквания: 
В Танзания можете да внесете неограничено количество валута, но трябва да се декларира. Безмитно можете да внесете стоки за лична употреба.Износ на чужда валута – без ограничение в рамките на декларираното при влизане. Забранен е износа на местна валута, както и на предмети, изработени от защитени животни. 

Движение по пътищата: 
Движението по пътищата в страната се извършва в лявата пътна лента.Препоръчва се да наемате таксита след предварителна договорка на тарифата. Необходими са международно и българско СУМПС. 

Здравеопазване : 
Няма задължителни ваксини. Препоръчителна ваксина– Жълта треска. Задължително е вода да се пие само бутилирана вода. Не е желателно използването на лед в напитките. Препоръчително използване на репелент против комари. 
Подробна актуална информация за необходимостта от имунизации, видовете ваксини и издаването на имунизационни сертификати на български граждани при пътуване в страната може да бъде предварително получена от Националния имунизационен и консултативен център по паразитни и заразни болести, на адрес: София, бул. Янко Сакъзов 26, тел. 02/944-69-99, вътр. 221, както и на сайта www.ncipd.org. 

Посолство на република България: 
Република България няма функциониращо посолство в Дар-ес-Салам. Българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Танзания, могат да се обръщат по консулски въпроси към посолството на Република България в Адис Абеба, Етиопия. 

Посолство на Република България в Етиопия 
Адрес: Bole KK, Kebele 04/06/07, Addis Ababa, Ethiopia 
Пощенски адрес: P.O.Box 987 Addis Abeba, FDR of Ethiopia 
Тел.: +251 11 66 100 32 
Факс: +251 11 66 162 70 
Работно време: 08.00 – 18.00 ч. 
E-mail: [email protected] 
Website: www.mfa.bg/embassies/ethiopia 

За България е акредитирано посолството на Танзания в Берлин. 
Посолство на Танзания в Берлин 
Адрес: Eschenallee 11, 14050 Berlin (Charlottenburg, Westend), Germany 
Тел.: +49 30 3030800 
Факс: +49 30 30308020 
E-mail: [email protected] 
 

Гарант на „Дрийм Холидейс“ по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД „Армеец“ АД, застрахователна полица № 1710013150000648285 от 04.01.2018 г.