Херо обмисля опцията Лукоки за мачовете с Милан – SportVox

2
357
Добави коментар
sheri
sheri

Крилото на Лудогорец Джоди Лукоки хвърли в сериозен размисъл треньора Димитър Димитров.

Холандецът се представи силно по време на подготовката в Турция и може да измести от титулярния състав Вандерсон, който бе най- често използваният играч през есенния полусезон.

В последния спаринг от лагера в югоизточната ни съседка – срещу Арсенал Тула (1:0), именно холандецът започна в стартовата единайсеторка. Той действаше по десния фланг на нападението, а по левия бе Върджил Мисиджан. В предишната проверка – срещу Иртиш (2:0), бразилецът започна, но бе в ролята на плеймейкър – игра на мястото на Марселинъо, който бе контузен.

Мисиджан може да се смята за сигурен титуляр. Холандецът отбеляза три попадения по време на подготовката. По един повече от него имаха само бразилецът Жоао Паоло и полякът Якуб Швиерчок, които се разписаха по 4 пъти. Вандерсон, както и Лукоки не отбелягаха голове в контролите. Холандецът обаче печели задочния дуел по асистенции – той направи три завършващи подавания, докато бразилецът само едно. При това двамата получиха почти еднакво игрово време в контролите, като дори нисичкият латиноамериканец престоя на терена 13 минути повече.

Все пак Димитър Димитров има още малко повече от седмица да обмисли състава за мача с Милан. Орлите приемат италианския гранд в първи 1/16-финал на Лига Европа на 15 февруари, четвъртък, от 20:00 часа. Реваншът в Милано е седмица по-късно – на 22 февруари от 22:05 ч.

Срещу състава на Дженаро Гатузо Димитър Димитров няма да може да използва двама играчи. Левият бек Натанаел е наказан за първия двубой. Неговото място в единайсеторка-та ще бъде заето от сънародника му Лукас Саша. И двете срещи с италианците от трибуните ще наблюдава нападателят Клаудиу Кешерю, който е санкциониран за 2 двубоя от Дисциплинарната комисия на УЕФА. Румънецът е и с изтичащ през лятото договор. 31-го-дишният футболист получи предложение да го удължи, но все още не е дал отговор на шефовете дали ще го стори.