Многослоен израелски найлон за тунели (полиетиленов филм) 30 микрона с анти – капка, термален ефект и UV

1
380
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Внимание! Обявената единична цена на израелския полиетилен за тунели е за 1 кв.м, като ролката е с ширина 2 м.

Специализиран магазин за градинарски стоки Semenata Shop представя за всички професионални производители и любители на ранните зеленчуци професионален многослоен израелски найлон за тунели 30 микрона. Този изключително качествен продукт е дело на лидерът в производството на полиетилени за оранжерии Политив Израел.

Найлонът за тунели предлага перфектна защита на всички ранни полски култури, които се отглеждат в България. Цени се високо при отглеждане на ранни домати, при отглеждане на картофи, салати, пипер и др. Особена роля играе при всички, които се занимават с производство на разсади от зеленчуци.

Този многослоен полиетилен се цени високо в неотопляеми полиетиленови и стъклени оранжерии като втори слой, като изключително добре предпазва младите растения от измръзване.

Найлоните за тунели на Политив (Politiv) са снабдени със специална UV защита. Тя позволява на найлона да устоява безпроблемно на слънчевата радиация, без да с повреди или да прегори. Това от своя страна удължава времето на експлоатация на полиетилена.

Едно то големите предимства на фолиото за тунел на израелските производители е добавката ЕVА (етилен винилацетат). Тя придава по- голяма еластичност и прозрачност на филма, като това го прави изключително устойчив на лоши атмосферни условия. Освен това лесно се работи с този найлон, което е от изключително значение, особено при култури, които се налага многократно да бъдат завивани и развивани през деня.

Още едно от ценните качества на професионалният найлон за тунели е така наречения Термaлен ефект (IR). Това е свойството на филма да намалява загубата на топлина в оранжерията през нощта. Найлонът за тунелите задържа натрупалата се през деня инфрачервена радиация от слънчевите лъчи. По този начин се спомага поддържането на постоянна температура под найлона през деня и през нощта. Това се цени защото намалява риска от измръзване и резки температурни амплитуди.

Полиетиленовият филм за тунели има и още едно много добро предимство – анти – капка ефект (AF). Това е свойството му да предотвратява образуването на капки конденз по вътрешната страна на найлона. Това е от изключително значение особено за листните зеленчуци. Конденза създава предпоставки за болести и развитие на микроорганизми, вредни за отглежданите под тунела зеленчуци. Освен това кондеза пречи за нормалното разпространение на слънчевата светлина и с това пречи на фотосинтезата.

Технически характеристики на филма за тунели:

Предлага се на кв.м, като 1 кв. м е с тегло около 0,028 кг, а в 1 кг от найлона се съдържат около 34,72 кв.м.
Предлагани ширини: 3, 4, 6 м
Може да бъде закупена и цяла ролка с размери: 3/200 м, 4/200 м, 6/200