Гигантският „мъртъв кит“ развълнува цял свят и постави редица въпроси за замърсяването от пластмаси

1
400
Добави коментар
djunev
djunev

Снимка: http://expand-your-consciousness.com

Гигантският мъртъв кит развълнува цял свят, отключи редица въпроси, касаещи масовото замърсяване с пластмасови изделия.
Изображението говори достатъчно, но все пак ще разгледаме този сериозен проблем.

Грийнпийс Филипините наскоро публикува снимка с призив да помислим над завърсяването, за да се справим с един от най-сериозните проблеми в света: замърсяването с пластмаси.

В опит да мотивира обществеността да обмисли въздействието на този пластмасов боклук върху нашата планета и да илюстрира защо е необходимо да рециклираме, да използваме алтернативни биоразградими контейнери (като коноп или стъкло), когато е възможно, и да участваме в проекти за почистване, Greenpeace Philippines създадоха мощно визуално и глобално послание за пластичното замърсяване с гигантска инсталация „Dead Whale“. Репликатът от дълги 50 фута китове е създаден изцяло от пластмасови отпадъци и е бил „брутален“, изложен близо до бреговата линия в залива Манила.

„Послушайте посланието на мъртвия кит, погледнете по-близо и вижте какво се случва с пластмасата, как замърсява океана“, пише Greenpeace във Филипините във Facebook за кампанията. „Надяваме се, че тази инсталация насърчава обществеността да предприеме действия…“. В случай, че се интересувате от подробности, можете да следите хаштаг #RefusePlastic.

Бибой Ройон, творчески директор на проекта „Dead Whale“, заяви, че изложбата е била вдъхновена от морски обитатели, умрели от различни причинители, като пластмаса, рибарски мрежи, кука, въже и стоманена тел: цвят, текстура, размер и пропорция на снимките на истинските китове, „…“ Ние дори избрахме да покажем разлагащ се кит, така че играхме повече с текстурите на кожата му, като използвахме пластмасови боклук, които сме събрали. Искахме да изненадаме общността в района. За да работи, трябваше да направим внимателно реалистичен мъртъв кит.“

Е, сигурно и Вие сте се шокирали от снимката… ?
* Превод от http://expand-your-consciousness.com/

Видео можете да видите тук:

Total 7 Votes

0
7

Tell us how can we improve this post?