Течен тор за кактуси и сукуленти с изключителен ефект

2
321
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка: Концентрираният течен тор за кактуси и сукуленти от Лактофол се предлага в разфасовка от 250 мл.
Приложение и дозировка: Можете да прилагате специализирания тор в течна форма от Лактофол през сезоните – пролет и есен. Подхранването на кактусите и сукулентните растения трябва да се случва на всеки две седмици. 
Съдържание: В състава на течния концентриран тор за кактуси се съдържат химичните вещества Азот (N) 1,0%, Дифосфорен пентаоксид (P2O5) 2,0%, Магнезий (MgO) 2,0% и Калиев оксид (K2O) 2,5%. Специализираният тор е съставен и от микроелементи и физиологичноактивни вещества.

Представяме Ви специализиран и изключително ефективен тор течен за кактуси и сукуленти от фирма Лактофол. Торовете Лактофол са изключително качествени, комплексни, екологично чисти и биоминерални. Те осигуряват на растенията балансирано хранене и изпълняват ролята на биостимулатори.

Други предимства на Лактофол торовете са, че съдържат в себе си важни лесноусвоими микро- и макро- елементи, които стимулират кореновата система, активират обмяната на веществата и ускоряват биохомичния процес – фотосинтеза.  

Концентрираният течен тор, специализиран за всякакви видове кактус и сукулентно растение е поредното доказателство за качествените торове от Лактофол. Можете да го намерите в нашия онлайн градински магазин, в разфасовката от 250 мл и да се сдобиете с него, за да се уверите в ефективността му.

Кактусите са сравнително непретенциозни. Те са скулентен вид растения, които може да бъдат отглеждани в домашни условия. Най-важните фактори при тяхното отглеждане са осветеността, подходящата температура, подхранването и зимуването. 

Важно е да ги поставяте на прозорци с южно, източно или югоизточно изложение, защото изявяват специални изисквания към топлината и светлината. 

През зимните сезони е техният покой. Само тогава кактусите могат да бъдат поставени в по-тъмно помещение с по-ниска температура, въпреки това тази температура не трябва да слиза под 7 или 8 градуса. 

Кактусите нямат нужда от редовно поливане, те са приспособени за икономично изразходване на запасената вода през годината. Важно е да знаете, че при скулентните растения трябва да поливате растението си, само ако почвата е изсъхнала от предното поливане.

Субстрата на кактусите трябва да бъде подхранван периодично, като бъде редуван с обичайното им поливане. Важно условие е да торите кактуса с качествени и специализирани торове, за да получите желани резултати, както и здрави, и добре подхранени кактуси. Точно такъв е и концентрираният тор от Лактофол.

Течният тор, специализиран за кактуси и сукулентни растения се цени, защото притежава в състава си макро елементи, както и 15 на брой вида микроелементи. Точно те спомагат за доброто действие на тора върху културите.

Действията му се изразяват в стимулирането на успешния растеж на кактусите и ускоряване на плодоването им. 

По този начин, прилагайки специализирания тор от Лактофол, Вие ще подарите на себе си красиви и здрави растения, които ще украсяват дома Ви и ще радват очите Ви с цветовете си, които са нежни с ярка украска.  

Препоръчително е да подхранвате кактусите и сукулентите със специализирания тор през пролетта и есента. Периодите, през които трябва да ги наторявате и през по-топлия, и през по-студения сезон са на всеки две седмици.