Детски златни обеци от Сомаха

1
330
Добави коментар
seowebdesing
seowebdesing

По стара българска традиция детските ушички се пробиват на 25 март, когато се отбелязва началото на пролетта. Събуждат се всички животинки и долитат обратно прелетните птици. По това време е Великденския пост и всякакви изкушения са забранени. Слагането на обеци на малките момиченца идва точно от тези поверия, които напътстват майките да пробият ушите на децата си, за да им е „обеца на ухото“ и да бъдат добри като Богородица.

Днес голяма част от родителите не знаят това поверие, но все пак решават да закичат дечицата си обечки. Възрастта на която е най-благоразумно да се прави това е спорна, но повечето специалисти са на мнение, че към 3 годинки, малките палавници вече могат да се сдобият с първия си чифт детски златни обеци. Неоспорим факт е, че повечето дечица са изключително любопитни и избират с нетърпение малките бижута, които ще ги красят. Някой родители водени от идеята да не се уплашат малчуганите от дупченето на ушите, ги водят при специалисти още в много ранна възраст и след това сами избират обечките. Има дори традиция, че първите обечки се подаряват от кръстниците. Независимо обаче дали избирате за подарък, за вашето дете или пък ще го оставите то само да си подбере първите обечки, ще намерите доста изкушаващи предложения из между нашите златни и сребърни детски обеци.

Определено едни от най-предпочитаните модели детски златни обеци от дечицата са тези с анимационни герои.

На самите златни обеци са сложени образите на Мики Маус, Мини Маус и даже на Хелоу Китти.  Сами се досещате, че малките палавници се привлечени от атрактивните фигурки с любимите им герои. Друг любим модел и на майките и на децата е този с пеперудките. Детските златни обеци са комбинирани с цветна пеперудка, като тя може да е синя, червена или червено-бяла. Нашият фаворит обаче са златните обечки с калинки, които са изключително подходящи за дечица с името Калина. Когато изборът остане в ръцете на по-големи госпожици, те често избират моделите ни с цветенца, които са атрактивни и елегантни едновременно. Цветенцата са оформени от камъчета, които са най-често цирконий в бял, розов или червен цвят. Изключително нежни, този вид обеци са предпочитани и повечето татковци, ако те трябва да избират. За тези, които обичат камъните, но не са почитатели на цветенцата, сме подбрали нежни моделчета на обеци с кръгчета и инкрустирани върху тях цирконий.

Много родители не са привърженици на златните бижута и предпочитат дечицата им да носят сребърни обеци.

За тях сме подбрали симпатични модели, които са елегантно снабдени с камъни в различни форми. Един от любимите ни модели са сребърните обеци с черешки, на които има две черешки и едно зелено листенце. Изключително сладурски, те са подходящи и за по-малки и за по-големи девойки. За почитателите на изтънчените обеци пък имаме заделени елегантни сребърни обеци с цирконий, които да искрят деликатно на детските уши.

Когато детето се сдобие с първите си златни или сребърни обеци, много е важно да му обясните как трябва да се грижи за тях. Обеците са отговорност, особено когато са ценно бижу и ако иска да ги има за по-дълго време ще трябва да се грижи за тях и да ги почиства, като се замърсят. Добра идея е да не се почистват с изкуствени препарати, за да не предизвикат алергия или някоя неприятна реакция към химикалите. Нашият съвет е, ако обечките се замърсят да ги почистите с вода, ако имат обаче камъчета е хубаво да ги занесете на специалист, който да премахне замърсяванията качествено.

Естествено, ако детенцето е прекалено малко, това трябва да се извършва от някой от родителите. Но ако е на 4, 5 годинки, палавите игри тепърва започват и то трябва да знае, че ако не внимава с обеците може да се нарани. Повечето детски обеци, които предлагаме в нашите продукти се закопчават с винтчета, за най-малките представители сме предвидили обеци, които имат щракаща стабилна закопчалка, която няма да позволи на обецата да падне или да се отхлаби.

Първите детски обеци носят огромна радост, както на самите дечица, така и на родителите.

Много майки нямат търпение да украсят палавите главички с изтънчените бижута и да им се наслаждават след това ежедневно. Много малки момиченца също сами проявяват желание да имат обеци. Гледат се в огледалото с часове и си избират от картинки, какви биха искали да са техните. От една стара традиция, днес пробиването на уши и слагането на обеци на децата е станало по-скоро незадължителна, но приятна заигравка. Независимо дали искате да сложите обечки на момиченце или на момченце, дали сте избрали златни, сребърни обечки или все още разглеждате за най-подходящ модел, ние ви обещаваме, че няма да ви разочароваме. Нашите детски обечки са атрактивни, качествени и ще са радост както за ушите на детето ви, така и за очите на родителите.