Как да привлечем в дома енергията на щастието и любовта в годината на Кучето?

1
287
Добави коментар
wenip
wenip

Новата година по източния календар настъпи преди дни. Нейното влизане във владение винаги съвпада с новолунието в знака на Водолея – отличен момент да строим планове, да мечтаем без умора и да започнем всичко отначало. Според фън шуй в това време – празнуването продължава до 3 март, трябва да подготвим пространството около нас за среща с благополучна и щастлива година. Ако очаквате от Жълтото Куче успех, любов и финансови радости, поработете над това да привлечете в дома желаната енергия.

Добавете живот в дома си Във философията на фън шуй растенията символизират различни енергии. Всичко зависи от това какво точно искате да получите. Така например нарцисът в къщата носи късмет. Дървото на парите – финансов поток, върбовите клонки вдъхновяват за амбициозни начинания, а хризантемите гарантират дълголетие и здраве.

Запасете се с цитруси Според китайските мъдреци портокалите и мандарините символизират изобилие и щастие. Поставете купа с тези плодове в гостната, кухнята или антрето – това е сигурен начин да запълните домашното пространство с много енергия. Други важни продукти в този период (при условие, че не спазвате Великия пост): фиде – за дълъг живот, руски пелмени – за изобилие, пиле и риба – за процъфтяване.

Привличайте успеха с метал Металът е този елемент, на който трябва да се съсредоточите тази година. Включете го в околното пространство за късмет, богатство и процъфтяване. Носете сребърни и златни украшения, дрехи с метален оттенък. Напълнете чашата на благополучието по фън шуй: с кристали като пирит, които външно приличат на метал, и с китайски монети. Така тази чаша ще играе ролята на магнит: пари при пари отиват.

Платете сметките си Много от нас имат неизплатени сметки – „опашки”, които влачат от миналата година, и които предизвикват различна степен на безпокойство. Китайската Нова година дава възможност всичко да се поправи и да се свали тежестта от раменете. Разплатете старите си задължения, заличете дълговете си, най-накрая си запишете час за зъболекар или направете генерално почистване на дома си, избавяйки се от болезнените спомени.

Поправете счупеното Не пренасяйте енергията на счупените вещи в Новата година. Вместо това или ги поправете, или просто ги изхвърлете. С помощта на фън шуй вашият дом ще стане по-хармоничен, а енергията по-чиста.