Ovomaltine напитка на прах 800 г | Магазин B&N Mag

1
393
Добави коментар
stupid
stupid

Ovomaltine на прах е гореща напитка с вкус на шоколад и зърнени храни. 

Ovomaltine е швейцарската напитка направена на основата на ечемик и малц, тя вече повече от 114  години се консумира в цял свят и популярността и не намалява.

Създадена по формула, разработена от д-р Алберт Уондър през 1904 г. и се предлага на пазара в почти 100 страни от Зимбабве до Катар и от Русия до Еквадор. В някои части на света тя се предлага под името Овалтин. Напитката добива голяма популярност, както в Европа, така и в САЩ. Въпреки, че млечната напитка, произведена от сладък прах на малц е създадена в Европа, за един век, започва да покорява и Азия.

В Европа най-големият пазар на Ovomaltine е Великобритания. Британците имат дълга традиция да пият „Овалтин“, като тази традиция започва от 1906 г. Те и италианците са първите, които придобиват навика да пият напитката след швейцарците.

През 1913 г. започва работа първата фабрика Ovomaltine извън Швейцария, тя е построена в King’s Langley в Хертфордшир.

Устойчивият успех на Ovomaltine се дължи на неговия състав, тя е направена само от няколко подхранващи съставки: екстракт от ечемик и малц, мляко и яйце. През годините е добавено и малко количество какао, но в противен случай Ovomaltine се състои изключително само от нерафинирани суровини.

„Това е цялостна напитка“, обясни професор Ренато Амадо от Института по хранителни науки в Цюрих, „богата на протеини, витамини и въглехидрати“.

Швейцарска традиция

В Швейцария Ovomaltine е легенда, марка, която винаги е била тясно свързана с националния имидж. В своите реклами, Ovomaltine винаги е наблягала на здравния имидж, жизнеността и физическата сила.

В средата на 19-ти век почива едно швейцарско дете на пет от недохранване през първите 12 месеца от живота си. Това е причината фармацевтът Георг Уондър да потърси решение.

Хранителна добавка

Неговата блестяща идея е да се смеси яйце с малц, естествен продукт, който е бил използван като лекарство повече от 2000 години.

Убеждението на Уондър е, че „чрез трансформирането на суровини, вече завършени сами по себе си, в един продукт, човек може да получи всички елементи, които трябват на човек за да се възстанови от заболяване или физическо изтощение“.

През 1865 г. Уондър създава собствена лаборатория в Берн. Там той произвежда екстракт от малц, който десетилетия трябва да осигурява жизненоважна хранителна добавка за деца и болни хора.

Когато той почива, синът му Албърт, фармацевт и химик, работи за подобряване на продукта, прибавяйки други екстракти от малц.

 

Съставки : Ечемик малцов екстракт (47% сух екстракт), обезмаслено мляко концентрат, мътеница концентрат, захар, какао с ниско съдържание на мазнини (9%), мая на прах, магнезиев карбонат, калциев фосфат, растително масло, витамини (А, Е, В1, В2, РР, B5 , В6, В8, В9, В12 и С), сол, ванилин.

Информация за алергии: Съдържа мляко и какао.  Може да съдържа следи от яйца.