Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9 Plus в … вече се продава на пазара

20
562
Добави коментар
iliana.joana
iliana.joana

1. Дизайн

Визията на Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ наподобява дизайна на предшествениците им и отново предлагат „почти невидима“ рамка около дисплея. Двата нови смартфона, обаче се отличават с по-различна извивка в предната част, която ги прави по-удобни за работа с една ръка.
Samsung Galaxy S9+
Впечатление прави факта, че Galaxy S9 разполага с една камера на гърба докато Galaxy S9+ е с два обектива в задния корпус. Устройствата имат хардуерни бутони за включване и за контролиране на звука, както и за достъп до виртуалния асистент Bixby. Корпусите на Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ са водоустойчиви.

2. Дисплей

Mоделите са оборудвани с нови Super AMOLED дисплеи, които поддържат QHD+ резолюция при съотношение на екрана от 18.5:9. Големината на Samsung Galaxy S9 e 5.8 инча, докато Galaxy S9+ е с 6.2-инчов диагонал. Плътността на пикселите е 529ppi при Galaxy S9 и 570ppi при по-големия модел. Смартфоните са покрити от Gorilla Glass 5 защитни стъкла, които ги предпазват от удар или изпускане.Независимо кой модел изберете можете да сте сигурни, че предлагат оптимално качество за мултимедийно съдържание, мобилни приложения и игри. Пълните размери на Galaxy S9+ са 157.7 х 73.8 х 8.5 милиметра и 147.6 х 68.7х 8.4 мм. при Galaxy S9.
3. Камери 

Oсновната камера на Samsung Galaxy S9 e с 12-мегапикселова и поддържа оптична стабилизация на изображенията. Въпросният обекти е с f/2.4 апертура и има усъвършенствана система за Phase Detection Autofocus и LED светкавица, както потребителите ще могат да се възползват и от опция за двукратно оптично мащабиране. В предната част смартфона има f/1.7 сензор с 8-мегапикселова резолюция, който поддържа Auto HDR и снима 1440p клипове със скорост от 30 кадъра в секунда. Samsung Galaxy S9+ има същата камера в предната част, но на гърба има два 12-мегапикселови обектива с f/2.4 и f/1.7 апертура и Dual Pixel PDAF aвтофокус.

4. Процесор и RAM 

Samsung ще продават версии на смартфоните, които имат различни процесори. Това означава, че Galaxy S9 и Galaxy S9+, които имат Snapdragon 845 ще са достъпни в САЩ. Версиите предвидени за европейския континент ще използват Samsung Exynos 9810 процесори. Toва е архитектура, която е произведена с втора генерация 10-нанометрова FinFET технология и предлага съчетание между четири 2.9GHz и същия брой 1.9GHz АRM Cortex-A55 ядра. Samsung Exynos 9810 има мощен Mali-G72 MP18 графичен чип и поддържа UFS 2.1 памет. Oперативната памет е 4GB или 6GB RAM. 
5. Батерия и вградена памет

Новите флагмани на Samsung са оборудвани с 64GB, 128GB или 256GB USB 2.1 памет, която може да се увеличи допълнително от хибридния слот за microSD карта с още 400GB. Galaxy S9+ има по-голяма батерия с капацитет от 3500mAh, докато при Galaxy S9 e с мощност от 3000mAh. Допълнителни софтуерни оптимизации и функциите в Android Oreo ще гарантират максимално време за работа с едно зареждане. Двата смартфона предлагат и възможност за безжично зареждане с аксесоари, които поддържат Qi стандартa.
6. Допълнителни функции и цена

Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ имат сензори за пръстови отпечатъци на гърба, както и скенери за ириса на очите и сърдечния ритъм. Високото качество на звука се гарантира от мощните AKG високоговорители. Смартфоните са оборудвани с USB Type-C конектори и поддържат Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, кактo и LTE Cat 18. Благодарение на технологията Samsung DeX ще можете да превърнете смартфона в персонален компютър. Samsung ще  продават версии в три цвята: Black, White и Purple.
Променливата апертура на камерите 

Samsung Galaxy S9 ще може да превключва между два отвора с различни размери, което е добре за правенето на снимки. По този начин се повишава количеството светлина, което достига до сензора. Ширината на отворите е така балансирана, че да се сведат до минимум потенциалните аберации или изкривявания в изображенията. Разширяването на блендата води до по-малка дълбочина на полето, което води до по-изразено замъгляване на фона. Освен подобряването на ефективността при ниска осветеност, опцията за по-широка апертура ще позволи на фотографите да прилагат различни ефекти към снимките си. 

Това е изцяло механична технология. Въпреки това, вместо да се движи между максимален и минимален размер, за да се постигне диапазон от настройки на блендата. Samsung ще предложи както автоматичен, така и ръчен контрол на блендата, така че да отговори на нуждите на различните потребители. Телефонът може автоматично да превключва между настройките, като следи количеството светлина, достигащо до сензора, докато ръчния или професионален режим позволява на фотографите да превключват сами настройките.