Плановете на мениджъра на „Ливърпул“ Юрген Клоп за летния трансферен прозорец

3
2025
Добави коментар
valentin.apostolov
valentin.apostolov

Юрген Клоп се подготвя за натоварен трансферен прозорец през лятото, който да помогне на „Ливърпул“ в борбата за титлата, като уважаваният журналист на „Дъ Таймс“ Пол Джойс твърди, че „Ливърпул“ са приоритизирали своите усилия в привличането на вратаря на „Рома“ Алисон, опорния халф на „Наполи“ Жоржиньо и заместник на Филипе Коутиньо.

Миналото лято клубът положи усилия да подобри дълбочината на състава си, но сега Клоп е готов да направи последните настройки в тима си, за да ги направи реални претенденти за титлата.

Това може да се окажат последните три ключови парчета в пъзела, като техните трансфери ще бъдат подкрепени финансово от „Фенуей“ и продажбата на Коутиньо.

Първо, вратар от световна класа като Алисон може да печели сам мачове за „Ливърпул“, както показва играта на футболиста на „Манчестър Юнайтед“ Давид де Хея. Бразилският страж се конкурира с Джанлуиджи Буфон за един от най-добрите вратари в „Серия А“, и измества от титулярното място в националния отбор играча на „Манчестър Сити“ Едерсон.

Въпреки че се появиха слухове, че „червените“ са прекратили интереса си към Алисон, те бяха в същия дух като извинението на „Ливърпул“ във връзка с Върджил ван Дайк. „Ливърпул“ са готови да платят голяма сума за Алисон, като в медийното пространство се върти цената от 70 милиона паунда.

Следващият футболист в списъка с желания на Юрген Клоп е полузащитникът на „Наполи“ Жоржиньо, който е смятан за бъдещето на Италия в полузащитата. Жоржиньо играе като опорен халф и беше сравняван с Андреа Пирло, когато името му нашумя през сезон 2011/2012 с тима на „Верона“. Жоржиньо заслужи трансфер в „Наполи“ през 2014-а година и е един от титулярите в отбора на „небесносините“.

Маурицио Сари използва Жоржиньо като плеймейкър, след като пое клуба преди три години, и италианският футболист контролира играта на тима от дълбочина, използвайки своето въображение и хладнокръвие. Сари пресира безжалостно своите съперници, използвайки система на игра близка до тази на Юрген Клоп, като тази философия е може би основната причина за лидерството на „Наполи“ в италианския шампионат.

Появиха се слухове, че неназован голям английски клуб е отправил значителна оферта за Жоржиньо през януарския трансферен прозорец. Въпреки това италианският футболист реши да остане в „Наполи“ поне до лятото, с надеждата, че отборът му може да спечели „Скудетото“ за първи път от 27 години насам. Като се има предвид стила на игра на неговия тим и безспорния му талант, Жоржиньо ще се наложи безпроблемно в сегашния отбор на „Ливърпул“.

Най-трудният проблем за „Ливърпул“ остава замяната на футболист като Филипе Коутиньо – в света няма много плеймейкъри на неговото ниво. Наби Кейта изглежда като негов естествен заместник, когато дойде през лятото, но полузащитникът не може да пробива през линиите на противника, както го правеше бразилецът. Кейта се представя най-добре като „бокс-ту-бокс“ полузащитник, който се изявява най-добре в отнемането на топката, пресирането и повеждането на тима в атака, като в това отношение би заменил по-добре Емре Джан.

В медиите се въртят имената на Тома Льомар, Рияд Марез и Мануел Ланзини, като е много вероятно тези опции да бъдат проучени през идните месеци. Надеждите на „Ливърпул“ за титла през следващия сезон зависят от това как ще заменят Филипе Коутиньо, ако „червените“ успеят да привлекат горепосочените звезди от „Серия А“.

През предстоящия летен трансферен прозорец Юрген Клоп ще се фокусира върху качеството, за да успее да се пребори най-накрая за дълго чаканата от феновете на „Ливърпул“ титла в „Премиършип“.

Коментари