Китова акула на косъм да глътне яхта с туристи (СНИМКА)

2
505
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

В крайбрежието на Западна Австралия гигантска китова акула с огромна уста бе заснета да плува под яхта с туристи. На снимките, които успя да заснеме фотографът Том Кенън, може да се види, че с огромната си уста тя лесно може, ако не да погълне лодката пълна с хора, то поне да я обърне.

Китовата акула е най-голямата риба на планетата. Тя прекарва по-голямата част от времето си на голяма дълбочина, далеч от местата пълни с хора. Въпреки това, от март до юли, тя може да се види около рифа Нингалу в Кораловия залив и край Ексмут (Австралия). Фотографът Кенън каза за Мирър, че е заснел уникалните кадри на разстояние приблизително 6 километра от брега. Той призна, че не е било страшно – тук идват хора от цял ​​свят, за да видят и фотографират редки риби. Според фотографа акулата била много любопитна и плувала заедно с лодката около 50 минути, което е много рядко, и всички хора на лодката са били много изненадани от това нейно „поведение“.

Китовата акула е най-големият от съществуващите рибни видове. Нейната дължина може да достигне 12 метра, а теглото 20 тона. Тя се счита за изчезващ вид.