ЦСКА с драматична победа в Благоевград, Каранга герой – SportVox

2
281
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на ЦСКА записа инфарктна победа с 2-1 над Пирин Благоевград в среща от 25-ия кръг на Първа лига, играна на стадион „Христо Ботев“.

Домакините започнаха много амбицирано срещата и още в деветата минута Конър Хендерсън стреля от дистанция, но Черняускас изби в ъглов удар.

По-добрата игра на „орлетата“ даде резултат в 30-ата минута. Хендерсън подаде чудесно вляво към Радослав Кирилов, който овладя на гърди и разстреля Черняускас от няколко метра – 1-0.

Малко преди почивката Анте Рения получи пас вдясно, напредна добре и отправи силен шут, но стражът на ЦСКА успя да избие кълбото.

Второто полувреме започна с тежък удар на Тиаго, но Костов улови топката. В 70-ата минута отново Тиаго стреля, този път от дъгата на пеналта, Костов изби, но атаката на „червените“ продължи. Джеферсон центрира към Каранга, който отправи удар с глава, но над вратата.

В 81-ата минута Каранга отноео бе близо до гола, но секунди преди да стреля с глава от 2 метра Башлиев изчисти топката. Малко след това звездата на ЦСКА получи шанс за поправка, но този път стреля над вратата от няколко метра.

Силният натиск на гостите доведе до гол в 88-ата минута. След изпълнение на корнер топката попадна в Александър Георгиев, който шутира от границата на наказателното поле и след рикошет кълбото се озова в долния ляв ъгъл на Костов – 1-1.

В третата минута на добавеното време ЦСКА стигна до успеха, след като Каранга настигна топката в наказателното поле, изпреварвайки Костов и вкара от десетина метра за 2-1.

След успеха „армейците“ имат 60 точки и остават на три от лидера Лудогорец. Пирин е 11-и с 26.