Българската песен за Евровизия 2018 влиза ударно в чартовете

2
292
Добави коментар
trakia-news
trakia-news

Тази година България ще бъде представена на сцената на Евровизия от групата Equinox с песента “Bones”. Вокалната формация ще излезе на сцената на 63-тия музикалния форум по време на първия полуфинал на 8 май в столицата на Португалия – Лисабон. Зад проекта стоят Жана Бергендорф, Владо Михайлов от група “Сленг”, Георги Симеонов – Джей Джей, който е един от финалистите на “Америка търси талант”, Джони Манюел и Трей Кембъл.

За поредна година Българска национална телевизия ще си партнира с Борислав Миланов, който е автор на проекта и създател на музикалния лейбъл и бранд Symphonics/ Той е също така съосновател и директор на Symphonics Entertainment и Symphonics Concerts. Техни композиции са „Beautiful Mess“, в изпълнение на Кристиан Костов, който завоюва второто място на Евровизия през 2017 г. и „If love was a crime”, с която Поли Генова се изкачи на четвъртата позиция в песенния конкурс през 2016 г.
Чуйте и песента:

Въпреки, че песента е една от последно представените в канала на Евровизия в YouTube, тя бързо събра над половин милион гледания за по-малко от 48 часа. Тенденцията е гледанията да нарастват, както и феновете и подкрепата за българското участие.

За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария).

Като неофициален фаворит на аудиторията до този момент се заформя песента на представителката на Израел, която има над 2 милиона гледания и може да чуете тук:

В 63-о издание на песенния конкурс Евровизия ще се включат представители на 42 държави в португалската столица. Предварително изтегленият жребий отреди на България място в първия полуфинал, който ще се излъчи на 8 май от 22:00 часа българско време. В него нашата песен ще бъде една от 19-те, които ще се борят за общо десет квоти за големия финал на 12 май.