Мляко за красива кожа и коса! | За един по-щастлив и по-успешен живот!

2
427
Добави коментар
Biju_shop
Biju_shop

Знаете ли, че наричат млякото петият елемент и еликсир за здраве и красота? Той е един от най-ценните продукти за кожата, дадени ни от природата още от древността. Освен, че има висока хранителна стойност, млякото има и успокояващ ефект (комбинация чаша топло мляко с мед е безценно за спокоен сън) и заедно с това можете да го използвате като съюзник в съхраняване на красотата си. Млякото е богато на витамини и полезни вещества. Млечната киселина запазва влажността на кожата, а млечната захар я овлажнява. Мазнините пък подпомагат обновяването на клетките, повишават еластичността и по този начин се бори с появата на бръчките и запазване на младостта. Използвайки млякото върху кожата си ще усетите благотворното им влияние и ще се радвате на здрава и красива кожа. Млякото има благотворен ефект и косата. Протеините запазват здравето и блясъка на косъма, възвръщат красотата на изтощената от често третиране коса.

Малко история: 1. Още в Древността са считали, че бог Юпитер дължал силата си на козето мляко, с което е бил закърмен. 2. Съпругата на Нерон – Помпея, пътувала извън Рим с 500 ослици, защото се къпела в магарешко мляко. 3. Всеизвестно е, че красивата Клеопатра също се къпела в магарешко мляко. 4. В Древността красавиците се мажели с мляко, защото вярвали, че ги предпазва от поява на бръчки и петна, а и им се подобрявал тенът на лицето.

Рецепти и маски: 1. Накиснете филия хляб в мляко и с получената смес намажете на лицето. Оставете за 10 минути и изплакнете с хладка вода. Всъщност това е една от първата маска за лице, позната от миналото. 2. Накиснете за около 10 минути в хладко мляко ръцете или краката си и лесно ще се справите със загрубелите участъци по тях. 3. Настържете един морков и добавете три супени лъжици топло прясно мляко. Нанесете на лицето и оставете да подейства 10 минути. Изплакнете с хладка вода. Сухата кожа ще засияе. 4. Към 2 супени лъжици кисело мляко добавете сока на един лимон и една счукана на прах таблетка аспирин. Нанесете върху участък, който искате да избелите и оставете да подейства около 10 минути, изплакнете обилно с хладка вода. С тази маска можете да се справите с луничките и слънчевите петна след плажа. 5. Смесете две лъжици извара с малко зехтин и нанесете върху почистено лице. Релаксирайте 10 минути преди да изплакнете и ще се радвате на освежена кожа, с избистрен тен и отпочинал вид. 6. Веднъж седмично си правете следната смес за коса – смесете едно яйце, 2-3 капки бадемово масло и малко прясно мляко. С тази смес изплакнете косата си, изчакайте 10 минути и тогава я измийте с шампоан и балсам.

До тук стана въпрос предимно за кравето мляко, но в козметиката се използва още бадемово, оризово, кокосово и др., които са особено подходящи за суха и стресирана кожа, която има нужда от подхранване и възстановяване.

Продукти за красота вижте тук …