Космическата ракета Союз-ФГ с пилотирания кораб Союз МС-08 бе изведена на стартовата площадка

1
333
Добави коментар
redbul80
redbul80

Детайли

Категория: Последни новини

Публикувана на 19 Март 2018

Посещения: 18

Снимка от днешното извеждане на ракетата „Союз-ФГ“ с кораба „Союз МС-08“ на стартовата площадка. Photo credit : Roscosmos

19 март 2018 г. 08:30 ч.

Светослав Александров.  Рано тази сутрин ракетата „Союз-ФГ“, която ще изведе в орбита пилотирания космически кораб „Союз МС-08“ с трима души на борда, беше изведена на стартовата площадка на космодрума Байконур и приведена във вертикално положение.

Ако всичко мине наред, изстрелването ще е на 21-ви март (сряда) в 19:44 ч. българско време. Това ще е първият пилотиран космически полет за 2018 година, а в космоса ще се отправят руският космонавт Олег Артемиев заедно с неговите американски колеги Андрю (Дрю) Фойстел и Ричард (Рики) Арнолд. 

В рамките на днешния ден предстартовата подготовка ще влезе в разгара си, като специалистите ще проведат комплексни изпитания на ракетата и кораба и ще направят проучвания на телеметрическата информация. Утре, на 20-ти март, е планирано заседание на Държавната комисия по утвърждение на екипажа. След заседанието астронавтите и космонавтите от основния екипаж, както и техните дубльори (Алексей Овчинин – Роскосмос, Ник Хейг – НАСА), ще участват в предполетната пресконференция.

Прочетете още за екипажа на кораба „Союз МС-08“ в специалната статия на КОСМОС БГ тук (линк)

http://www.space-bg.org/

http://www.cosmos.1.bg/