Кастория и Едеса с Остров Свети Ахил

3
882
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

Дата: 18.05.2019

Престой: Двудневна

Цена: 135 лв.

1 ден 18.05.2019 София – Едеса – Кастория
Отпътуване в 6,00 ч. от бензиностанция Лукойл на пл. Сточна гара по маршрут: София – Кулата – Едеса – Кастория. Пристигане в гр. Едеса около обяд. Разглеждане на красивите  водопади. Свободно време за обяд и шопинг. Отпътуване за Кастория. Посещение на манастира “ Св. Богородица Мавротиса“ от Х в., където особено впечатление прави сцената  „Страшният съд“ , разположена на източната стена на притвора. Настаняване в хотел. Вечерна разходка в стария град Костур с тесните калдаръмени улички със старинни църкви – византийски и старобългарски и прочутите възрожденски къщи от 18 и 19 век, силно приличащ на Охрид. Разположен на полуостров в езерото, той е запазил българския си дух от 19 век.  Нощувка.

2 ден 19.05.2019 Кастория – о-в. Св. Ахил – София
Закуска.  Отпътуване за малкото Преспанско езеро. Посещение на о-в Св. Ахил , където българският цар  Самуил отнася мощите на Св. Ахил Лариски. Там  по негово  желание е погребан и самия цар  Самуил. Разглеждане на останките от  базиликата Св. Ахил, където се намират саркофазите на цар Самуил, синът му Гавраил Радомир и Иван Владислав. В района са намерени още 300 гроба, които се счита, че са на Самуилови войници. Свободно време за вкусен обяд с прясна пъстърва в единствения много приятен ресторант на брега на езерото. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.
 

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;
1 нощувка със закуска;
Гранични и магистрални такси;
Екскурзоводско обслужване;
Мед. застраховка на ЗАД„Армеец“ , с асистанс на стойност 5000 евро.

Цената не включва:

Разходи от личен характер;
Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

Дете до 12 години с двама възрастни в стая – минус 20 лв.

Доплащане:

Настаняване в единична стая – 30 лв.

Забележки:

Минимален брой туристи: 40 човека;        
Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
Доплащане десет дни преди датата на отпътуване;
Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на „Групама Застраховане“ ЕАД – гр. София, бул. „Цариградско шосе“ № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец“.