Stellar и внедряването на Lightning Network

1
279
Добави коментар

Екипът за разработка, който стои зад проекта Stellar разкри, че възнамерява да стартира мрежово изпълнение на Lightning Network (LN) до края на годината.

Прочетете още: “САЩ ВЪВЕЖДА САНКЦИИ СРЕЩУ ПЕТРО“

 

В понеделник екипът на Stellar пусна техническите спецификации  за неговото прилагане в Lightning Network – технологичен ъпгрейд, който позволява на мрежите за криптовалути да увеличат скоростта и ефективността чрез преместване на плащанията “извън веригата” в платежните канали на втория слой.

Разработчиците на Stellar твърдят, че реализацията на LN може да се окаже още по-силна от тези, създадени за Bitcoin и други подобни монети, позволявайки на потребителите да завършат всяка операция, която можете да изпълните в мрежата Stellar за секунди.

От публикацията:

“Изпълнението на LN на Stellar се основава на факта, че всяка транзакция от Stellar определя изходна сметка и сериен номер. Разбрахме как да използваме тези номера на поредици като естествен механизъм за създаване на варианти за плащания извън веригата. Това е подобно на начина, по който банката Ви получава предупреждение за проверки извън транзакцията. “

Поддръжниците на LN също така прогнозират, че по пътя си тази технология ще бъде използвана за да позволи на потребителите да търгуват с криптовалути или да извършват транзакции, използвайки “атомни суапове”.

Това, че изпълнението на LN ще стартира в Stellar не е напълно изненадващо. Проектът за първи път преминава през приемането на държавни канали през 2015 г., а информацията, публикувана от разработчиците на криптовалутата през януари включваше Lightning Network сред своите цели за развитие през 2018 г.

Всъщност миналата седмица Lightning Labs пусна първата бета версия на реализацията на Bitcoin LN.

Освен това изходният код на базата на Bitcoin LN не може просто да бъде пренесен и модифициран за Stellar. Разработчиците на XLM трябва да създадат собствена версия на софтуера.

Stellar обаче наблегна на усилията на разработчика на Bitcoin Core Jeremy Rubin и смята, че внедряването на Lightning Network в Stellar ще достигне своята бета версия на 1 Октомври и пълна версия на 1 декември.

 

Следвайте ни в Twitter и харесайте нашата Facebook страница.