Huawei P20 Lite изпревари официалната премиера.

1
303
Добави коментар
solidsnake
solidsnake

По традиция Lite версиите на Huawei, излизат на пазара тихомълком, без официална премиера и то преди представянето на флагманите на марката.
Тази година, нищо не се е променило и Huawei P20 Lite вече е факт, седмица преди представянет на P20 и P20 Pro.
Неочаквано модела от среден клас се появи в най-различни европейски сайтове за мобилни телефони. За момента устройството е на предварителна поръчка, но очакваната дата за старт на продажбите е 26-ти Март.
С какво ни изненада новия P20 Lite и какви са нашите впечатления, четете по-надолу.

Huawei P20 Lite дизайн и характеристики:

Wow, това е първото нещо, което си казахме, когато видяхме този страхотен смартфон, имайки предвид пазарната му ниша. Рядко се среща устройство от среден клас, с такъв страхотен дизайн и изработка, която е характерна за високия клас телефони.

Китайците са успели да поберът 5,84 инчов дисплей, в корпус, който е по-малък от повечето 5,5 инчови смартфони. Определено има взаимствано от iPhone X с малката центрирана рамка, на която са разположени говорителя, предната камера и сензорите. Това не е недостатък според нас, така или иначе много производители започнаха да използват същя детайл в устройствата си.
Погледнат отпред Huawei P20 Lite изглежда страхотно, големия FullView дисплей заема 80,5% от предната част на смартфона.

P20 Lite е и първото устройство от P Lite сериите на компанията, което разполага с двойна основна камера. Пръстовия отпечатък, е стандартно разположен за марката и центриран в задната част. Както знаем от предходни модели на компанията, сензора работи зашеметяващо бързо и не се съмняваме, че и при този модел ще е така.

Задната част е изработена от стъкло и най-вероятно телефона ще поддържа безжично зареждане. Входа за зареждане естествено е Type-C и добрата новина е, че 3.5 мм аудио входа е също е налице.

P20 Lite определено изглежда, като телефон от висок клас и тази година на конкуренцията, ще е много трудно имайки предвид, че стартовата цена на телефона ще е около 370 евро.

Под капака на устройството се крие новия процесор на компанията – Kirin 659, който се очаква да е много икономичен откъм батерия. Устройството ще има няколко версии на оперативна памет и хранилище, но за европейския пазар то ще се предлага само в комбинация с 4 GB рам и 64 GB памет за съхранение.

Двойната камера се състои от 16 MP + 2 MP с апертура f2.2, като втората камера, все още не е ясно каква фунция ще изпълнява, но най-вероятно ще е черно бяла, както при останалите модели от P серията. Черно бялата камера, спомага за по-добър контраст на изображенията, както и за повече детайл при нощно снимане. Въпреки не толкова отворената бленда на камерата, очакваме Huawei P20 Lite да снима добре при ниска осветеност.

Както вече споменахме смартфона се очаква да излезе на нашия пазар, началото на следващата седмица, което е доста скоро.

Смартфона ще се предлага в четири цвята: черен, златен, син и розово злато.

Модела е една приятна изненада и е страхотен вариант за ъпгрейд, ако търсите устройство до 700 лв. Просто няма какво да му се упре за тази цена.

Предлагаме Ви да се запознаете с пълните характеристики на модела, както и видео с представянето му.

До скоро…

Дисплей: FullView 5.84 инча IPS 2280 x 1080

ОС: Android 8.0

Основна камера: 16 MP f2.2 + 2 MP f2.2

Предна камера: 16 MP

Процесор: HiSilicon Kirin 659

Видео: Mali-T830MP2

Хранилище: 64 GB и слот за microSD до 256 GB

Рам: 4 GB

Батерия: 3000 mAh с поддръжка на бързо зареждане.

Размери: 148.6 x 71.2 x 7.4 мм. 145г.

Вход за зареждане: USB Type-C

Други: Сензор за пръстов отпечатък, 3.5мм аудио вход