Мигрант осъден доживот за изнасилване и убийство на студентка

1
293
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Съдът в Щутгарт осъди на доживотен затвор 22-годишен мигрант, кандидат за убежище, който изнасилил и убил 19-годишната студентка Мария Л. през 2016 г. – информира  Bild. 

Съдът постанови възможно най-тежката присъда срещу кандидата за убежище от Афганистан Хусейн К., след като следствието доказа изключително утежняващи вината доказателства: след като е изнасилено и брутално душено, момичето е оставено в несвяст с лице във водата на река Драйзам и вследствие на това се е удавило.

Съдебният лекар Щефан Полак прочете заключнието на експертите, че Мария Л. е починала след удавяне:

„Мария можеше да живее, ако й е била оказана своевременна помощ. Тя е дишала и това е било очевидно дори за всеки лаик“ – каза Полак. „Ако главата й е била извадено от водата, сега тя щеше да е жива“. 

Обвиняемият се оправда, че е бил пиян и под въздействие на наркотиците и не е могъл да контролира действията си, поради което апелира за снизхождение и поиска да бъде лекуван от наркозависимост. Съдът обаче взе предвид и предишни негови тежки прояви, свързани с опити за изнасилване през 2013 г. в Гърция, където е осъден на 10 г. затвор. През октомври 2015 г. обаче е пуснат предсрочно заради своята възраст – тогава не е имал навършени 18 г. Оказва се, че той не заслужава милост, тъй като не е осъзнал вината си и не може да контолира действията си. 
 

След като присъдата беше прочетена, присъстващите в залата представители на обществеността започнаха да ръкопляскат.

През 2016 г. жертвата, Мария Л. се удави край брега на река Драйзам в югозападния университетски град Фрайбург, в плитката част на водите й.

Заподозреният Хусейн К. призна, че е изпил голямо количество алкохол и е пушил неразрешени субстанции, след което свалил Мария Л. от велосипеда й, изнасилил я, душил я с нейния шал и я хвърлил в реката.

„Знаел е, че е все още жива, когато я е оставил в Драйзам – че ще се удави, че няма как да не се удави“, заяви председателят на съдийския състав Катрин Шенк.

Мястото край река Драйзам, където е изнасилил студентката
–––––––––-

Хусейн К. беше съден от съд за непълнолетни поради противоречиви данни за възрастта си, но по наказателното право за пълнолетни.

Мъжът, за когото се предполага, че е от Афганистан, първоначално твърдял, че е на 17 години, но после заяви, че е излъгал.

Няколко експертизи определиха, че към момента на престъплението възрастта му е била поне 22 години. Решението подлежи на обжалване.