Риболов на шаран с PVA продукти

2
642
Добави коментар
fishnews
fishnews

В последните няколко години стана много популярен метода за риболов на шаран с PVA торбичка. Въпреки това има много начини, по които може да се използва PVA по време на риболов. В статията долу ще обясним, някои от най-добрите начини, по които можете да представите своята стръв по време на риболов с PVA.
PVA (поливинил алкохол) е водоразтворимо вещество, което може да бъде направено в твърди листове, ленти и нишки, или тъкани, за да се създаде непрекъснат мрежест тип.
След като PVA попадне във вода, ще се разтвори и ще остави на дъното до куката ви купчина с храна.
Храната която поставяте в PVA е необходимо да бъде абсолютно суха. Също така повечето от атракторите и диповете на пазара са разработени на маслена основа, поради тази причина те не разтварят PVA. Какво да поставим в PVA за успешен риболов на шаран

Основно в PVA можем да поставяме сухи храни, но има и варианти, в които може да се направи комбинация от по дребни частици, например семена. Като се поставят в захранка, натрошени топчета, микс за топчета и други. Друг вариант за поставяне на влажна храна в PVA е да се използва сол.
Идеята е да подсушите колкото можете храната да я осолите, оставете я на страни за 10-15 мин и я поставете в PVA, но бъдете бързи.
Най-добрия вариант и най-популярен си остават пелетите. Пелетите са основна стръв по време на риболова на шаран. За този период на години в който се намираме в момента, пелетите са много добър избор.
Опитайте се да използвате по ярки цветове за стръв при риболов с PVA. Опитайте се да презентирате едно по ярко топче с малка купчина от захранка, топчета или пелети и със сигурност ще има успех в риболова.

Друг вариант да поставите по-влажна и водниста храна в PVA е PVA торбичка да полеете тънък слой от някой атрактори или дип на маслена основа. По този начин мократа храна няма да има пряг допир до PVA торбичката.

PVA конец

Традиционен начин за използване на PVA, но от скоро започна да губи популярност. Може да се използва като на конеца се нанизват топчета или друг вид храна, след което наниза се закача за куката. Пяна

Въпреки, че не е направена от PVA. Пяната е много полезна и се топи при при досег с вода. Основно се използва като се поставя директно на куката, като тя не позволява на куката да пропадне в тиня или в закачки. След като заметнете монтажа пяната държи монтажа ви над дъното, след няколко минути тя се разтваря и монтажа ви ляга плавно на дъното. PVA торбичка

Един от най-популярните варианти в момента. В нея може да поставите различен вид храна, стига тя да е суха или такава която не разтваря PVA. Може да се приготвят предварително с цел по голямо удобство на водоема. PVA мрежа

Също много популярен вариант в момента. Много е лесно да се работи с PVA мрежата, това е една от основните причина да е толкова популярна. Може да се правят различни форми и размери. Лесно потъва и може да поставите почти всичко вътре.