„От една глупава жена може да получиш това, което искаш, но …“

2
466
Добави коментар

Джулия Фиона Робъртс (Julia Roberts) е родена на 28 октомври 1967 г. в Атланта, Джорджия, САЩ). Тя е американска актриса и продуцент. Първият успех на Джулия Робъртс е ролята й във филма „Стоманени Магнолиите“ (1989), за която тя получи наградата „Златен глобус“ и номинация за „Оскар“ за „Най-добра актриса в поддържаща роля“ през 1990.

Година по-късно тя получава статут на „холивудска звезда“ след изиграване на главната роля в мелодрамата „Хубава жена“ (1990), която й донесе втора награда на „Златен глобус“, втора номинация за „Оскар“ и номинация на BAFTA в категорията „Най-добра актриса“ през 1991 г.

През 2001 г. играе главната роля в биографичния филм „Ерин Брокович“ (2000), с която Робъртс става носител на множество награди, включително „Оскар“, трета награда на „Златен глобус“, награда BAFTA и „Наградата на Гилдията на американските филмови звезди“, в номинацията „Най-добра актриса“.

През 2014 г. Джулия Робъртс е номинирана за „Оскар“, „Златен глобус“, БАФТА и „Американската Гилдията на филмовите актьори“ за „Най-добра актриса в поддържаща роля“ за „Август: Графство Осейдж“ (2013 г.).

Джулия Робъртс е една от най-платените актриси в света. Филми с участието й са донесли печалба от над два милиарда долара. „От една глупава жена може да получиш това, което искаш. От интелигентна жена, само това, което заслужаваш!“ – Джулия Робъртс