10-те Най-Добри Преси за Коса

2
285
Добави коментар
emkal
emkal

Правилната преса за коса е нещо повече от просто уред за блестящи прави кичури.

Пресата за коса е гъвкав инструмент за фризури, който може да бъде използван като маша за къдрене и дори като уред за придаване на обем.

Добрата преса за коса е инвестиция, а не нещо, което ще трябва да заменяте на всеки няколко месеца.
Правилният уред бързо ще придаде форма на косата ви, без да причинява топлинни увреждания, накъсвания или неравни текстури.

Как да изберете правилната преса за коса за своите нужди?

Следвайте тези пет стъпки, за да го постигнете:

Изберете правилната форма

Може да мислите, че пресата за коса е просто…права. Но ръбовете на тези уреди за фризура могат да повлияят на гъвкавостта им.
Ако плочите и външните ръбове на пресата са леко закръглени, тогава би било по-лесно да използвате уреда като преса за къдрене, вместо за изправяне. Правите преси с остри ръбове не са толкова гъвкави, но може да допринесат за малко по-права коса.

Вземете предвид ширината на плочите

Колкото по-широки са плочите, толкова по-бързо ще успеете да изправите косата си. Разбира се, ако планирате да пътувате с пресата си за коса, тогава би ви се искало тя да е с малко по-тесни плочи, които лесно могат да се поберат в чантата ви.
Жените с фина коса може да открият, че широките плочи прилагат твърде много топлина, увреждайки косъма.

Изберете правилните плочи

Има три основни вида плочи, които се използват при пресите за коса, а именно керамични плочи, титаниеви плочи и турмалинови плочи, и определено трябва да сте запознати с тях.

Преси за коса с керамични плочи

Керамичните плочи са добри проводници на топлината и се нагряват бързо. Те разпределят равномерно топлината и следователно рискът да изгорите косата си или тя да се накъдри намалява. Винаги избирайте преси за коса, които имат плочи, изработени от керамика, а не просто с керамично покритие, понеже покритието може да падне след няколко използвания, а това може да причини увреждане на косата.

Преси за коса с титаниеви плочи

Пресите за коса с титаниеви плочи са отлично решение за гъсти и непокорни коси. Те се нагряват дори по-добре от пресите с керамично покритие и поддържат постоянна температура за равно изправяне. Това е лек материал, който също има йонен заряд – това прави косата ви блестяща и гладка. Ако имате тънка и рядка коса, по-добре избягвайте този тип преси, понеже високата температура може да доведе до увреждания на косъма.

Преси за коса с турмалинови плочи

Турмалинът е кристален материал, който се среща естествено в природата. Той се натрошава и се използва за покритие на обикновените плочи, използвани за пресите за коса. Тези плочи правят косата по-гладка, по-блестяща и не толкова къдрава, като премахват статичното електричество в косата.

Помислете за температурата

Високата температура означава по-бързо и по-ефективно изправяне, но не всички видове коса имат нужда от преси за коса с най-висока температура. За да намалите увреждането на косата си, помислете за купуване на преса за коса, която предлага настройване на температурата, а после използвайте най-ниската настройка на топлината, която ви дава желания резултат.

Евтините преси за коса понякога се нагряват неравномерно, което води до неравна текстура и потенциално “изгаряне” на части от косата. Някои преси за коса имат интелигентни сензори на всяка плоча, които осигуряват достатъчна температура за стилизиране на косата без прегряване.

Има разлика между цена и стойност

Лесно е да се втурнете в магазина и да си купите първата евтина преса за коса, която видите. Ако направите това, вероятно ще трябва да го повторите след няколко месеца. Обаче косата ви може да изглежда по-зле, отколкото при последната покупка.

Проблемът с евтините преси за коса е, че те се чупят по-бързо. Също така могат да увредят косата ви, защото може да приложат неравномерна топлина, да се закачат в косата ви и дори да прегреят.
По-скъпите преси за коса предлагат по-голяма стойност. Пресата ви ще издържи с години и няма да ви се налага да пръскате пари за скъпи продукти за коса, за да поправите увреждането, причинено от по-евтината преса за коса. С времето може дори да спестите пари, тъй като няма да трябва постоянно да заменяте счупените преси за коса.

Вече знаете основните неща, за които трябва да внимавате при избора на преса за коса. Това са нашите предложения за най-добра преса за коса.
1. Преса за коса Remington S6500

Тази преса е с керамично покритие, като разполага с LCD дисплей за температурата.

Подгрява за 15 секунди, като температурата може да се регулира от 150 градуса до 230 градуса.

Плочите са гъвкави, като дължината им е 11 сантиметра, а могат да бъдат фиксирани в затворено положение.

Този модел автоматично ще се изключи след 60 минути. Предлага се с топлоустойчив калъф и има тригодишна гаранция. Разполага с функция турбо, функция максимална температура и Easy lock технология.

Може да работи при всички волтажни режими.
Купи сега

2. Преса за коса Philips BHS380/50

Йоните с отрицателен заряд премахват наелектризирането. По този начин осигуряват блясък и гладкост на косата ви.

Пресата е с керамично покритие и не позволява увреждане на косата. Основата на дръжката е снабдена с гумирана кука, позволяваща по-лесно съхранение.

Моделът е със заключващ механизъм в основата на дръжката.

Тази преса загрява за 60 секунди и разполага с въртящ се кабел (с дължина 1,8 метра), което не позволява заплитане на кабела.

Плочите са с по-дълъг размер – 10 сантиметра. Пресата загрява до 210 градуса.
Купи сега

3. Преса за коса Remington S9500

Този модел разполага с плочи с керамично покритие, което е с перлен екстракт.

Гъвкавите плочи са дълги 11 сантиметра и загряват много бързо – за 10 секунди.

Температурата може да се настройва дигитално в диапазона от 150 до 230 градуса. Плочите, когато са затворени, могат да се заключат.

Пресата разполага с триметров кабел, който може да се върти, за да не се позволява заплитане.

Налична е и технология за автоматично изключване – това става след 60 минути. Уредът работи с всякакви волтажни режими.
Купи сега

4. Преса за коса Philips Essential Care HP8321/00

Тази преса е с плочи от по 10 сантиметра, които осигуряват по-бързо, но същевременно щадящо, изправяне.

Моделът загрява за до 60 секунди, като се нагрява до 210 градуса за отлично оформяне на косата.

Дръжката е със заключващ механизъм, намиращ се в основата, който заключва плочите за по-голяма сигурност и удобство. Уредът е с технология “въртящ се кабел” за предпазване от заплитане.

Тази преса е с керамични турмалинови плочи, които освобождават йони с отрицателен заряд за по-гладка и бляскава коса.
Купи сега

5. Преса за коса Remington S7710

Този уред е с Triple Ionic Technology, като тази технология се състои от излъчването на отрицателни йони, което създава по-гладка и блестяща прическа.

Има цели девет настройки на температурата, което ви позволява да изберете точната температура за вашата коса, а чрез функция памет можете да запаметите избраната настройка.Покритието на плочите е керамично и с турмалин.

Самите плочи са по 11 сантиметра и загряват за 15 секунди. Максималната възможна температура е 230 градуса.

Този модел е със специална технология, която позволява завъртане на кабела за предотвратяване на заплитането.
Купи сега

6. Преса за коса Philips Essential Care HP8323/00

Тази преса е с дълги плочи 10 сантиметра, които са от керамичен материал и турмалин и освобождават йони с отрицателен заряд за по-гладка и блестяща коса.

В основата на уреда е разположен заключващ механизъм, който може да заключи плочите, за да се улеснят съхранението и пренасянето.

Температурата на плочите достига до 210 градуса и може да се регулира на две мощности, а загряването им се извършва за 60 секунди.

Кабелът може да се върти, за да се предотврати заплитането, а в основата на дръжката има гумирана халка за лесно съхранение.
Купи сега

7. Преса за коса Rowenta Optiliss Keratin Shine Elite SF3122D0

Този модел е със свалящи се плочи, които са с кератин и турмалин.

Кератинът е структурен протеин на косата, който придава еластичност на косъма. Турмалинът йонизира косата и я прави по-блестяща.

Уредът е с регулируема се температура, посредством термостат. Пресата може да служи както за изправяне, така и за накъдряне.

Освен това разполага с блокираща система за повече защита.

Температурата варира от 130 градуса до 230 градуса. Плочите са с размери 9х2,5 сантиметра, докато кабелът е с дължина 2,5 метра.
Купи сега

8. Преса за коса Remington Shine Therapy S8500

Този модел разполага с дигитален дисплей, който показва температурата.

Плочите са с керамично покритие, като изпускат Moroccan Argan Oil, а това осигурява повече блясък.

Температурата е с 9-степенна, като е в диапазона от 150 градуса до 230 градуса.

Плочите са плаващи и се нагряват за 15 секунди. Уредът е със заключване на температурата и автоматично се изключва след 60 минути. Пресите могат да се заключват за повече безопасност.

Моделът идва с топлоустойчива торбичка и гаранция от 5 години. Кабелът е 1,8 метра и работи на всяко напрежение.
Купи сега

9. Преса за коса Rowenta Liss & Curl Keratin & Shine SF4522D0

Тази преса е с регулируема се температура (от 130 до 230 градуса), контролирана чрез термостат.

Плочите ѝ са мобилни, а керамичното им покритие гарантира постоянен натиск по време на изправяне. Те също така съчетават кератин (протеин, намиращ се в структурата на косата и осигуряващ еластичност) и турмалин (йонизиращ минерал, който гарантира блясък).

Уредът функционира като 2 in 1 преса – и за изправяне, и за накъдряне.

Този модел също е с вградена функция Easy Lock, която позволява заключване на плочите за по-голяма безопасност.
Купи сега

10. Преса за коса BaByliss Pro Steam Ceramic Intense ST292E

Моделът работи с технология с пара, което позволява оформяне на здрава, блестяща и копринена коса. Същевременно са вградени и технология I-Temperature (отговаряща за бързото загряване – 90 секунди), и технология с йони.

Покритието на плочите е керамично-титаниево, докато нивото на йонно излъчване е 150 000 ioni/cc.

Температурата може да се настройва на 10 различни нива, вариращи от 170 до 230 градуса.

Продуктът идва с устойчив на топлина калъф.

Пресата също така е и с автоматично заключване. Разполага с бутон за включване и изключване, който е със светлинен индикатор.
Купи сега

10-те Най-Добри Преси за Коса

5 (100%) 1