Жена стреля в централата на You Tube и се самоуби

1
376
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

САЩ
Жена стреля в централата на You Tube и се самоуби
Нападателката е идентифицирана като Насим Наджафи Агдам от Сан Диего, мотивът й е все още неизвестен

04 Април 2018 08:59
0

принтирай

|

текст

 

Жената, открила стрелба в централата на „You Tube“ в град Сан Бруно в американския щат Калифорния е идентифицирана като Насим Наджафи Агдам , предава CNBC.

Тя е ранила 3 души, преди да се самоубие. Мъж на 36 години е в критично състояние, жена на 32 г. е в сериозно състояние, а друга жена на 27 г. е без опасност за живота. Те са откарани за лечение в Zuckerberg San Francisco General Hospital and Trauma Center

Полицията е реагирала на сигнал в офисите на интернет компанията в Сан Бруно в 12.46 ч. ч. местно време, където работят близо 1100 души. 

 

 

„Жената, на 39 години, е извършила нападението заради домашен скандал“, съобщават местните власти. Според тях тероризмът не е мотив за нападението този път.„Агдам е починала от самонанесена огнестрелна рана“, смята полицията. Тя е използвала деветмилиметров пистолет за извършването на нападението.The suspected shooter in today’s YouTube incident has been identified. Please see press release for details – https://t.co/Xvr2l9bB9s pic.twitter.com/NEBoX3WWK5

— San Bruno Police (@SanBrunoPolice) April 4, 2018

Агдам, жител на град Сан Диего в щата Калифорния, по-рано се е оплаквала, че „You Tube“ е „дискриминирал и филтрирал“ публикуваното от нея съдържание. 

 

Тя написала: „Няма свобода на мнението в истинския свят и винаги те потискат да не кажеш истината, ако тя не е подкрепяна от системата.

И още: „Видеоматериалите на определени потребители се филтрират или просте се премахват, така че хората изобщо не могат да си видят материалите“.

„Няма еднакви шансове в  YouTube или на която и да е подобна платформа за равноправно развитие на твоя канал и той ще расте, само ако те искат!!!!!“

Президентът Тръмп реагира по традиционния начин – с постинг в You Tube, като този път той благодари на полиицята за професионалната реакция.

Was just briefed on the shooting at YouTube’s HQ in San Bruno, California. Our thoughts and prayers are with everybody involved. Thank you to our phenomenal Law Enforcement Officers and First Responders that are currently on the scene.