Русия води преговори с Венецуела за използването на Петро

1
718
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

Националната криптовалута на Венецуела, стартирана през февруари 2018 г., се разглежда от Русия като средство за извършване на международни сделки, съобщава Министерството на външните работи на Венецуела.

Среща на президентите в Каракас

На междуправителствената среща в Каракас представители на Руската федерация и Венецуела обсъдиха редица въпроси като военното сътрудничество, железопътните проекти във Венецуела и производството на хранителни сстоки. Според изявленията на Министерството на външните работи на Венецуела въпросът за Петро също е включен в дневния ред.

Срещата беше насочена към укрепване на партньорството между двете държави и ключови компании, включително проекта Petromonagas, осъществен от Роснефт и Petroleos de Venezuela S.A. (PDVSA). Венецуела разглежда Петро като начин за укрепване на стратегическия съюз и търговските отношения между двете страни.

Според “Тайм” руските власти, банкери и бизнесмени помогнаха за стартирането на венецуелската криптовалута. Съществува и теория, че проектът Петро се разглежда от Русия като експеримент насочен към заобикаляне на западните санкции.

Използвайки Петро във Венецуела

Криптовалутата се появи на пазара през март. Предварителна продажба на монети продължи един месец. Според президента на Венецуела Николас Мадуро предварителна продажба на монетата е била повече от успешна. Petro възнамерява да използва четирите специални икономически зони въъв Венецуела, където криптовлутата може да се използва за продажба на стоки и услуги.

Как старта на Petro повлия Bitcoin във Венецуела

Въпреки старта на “Петро”, търсенето на Биткойн във Венецуела продължи да расте. Обемът на търговията с най-голямата криптовалута в света достигна добри нива. Националната валута на страната беше изправена пред хиперинфлация, поради което венецуелците трябваше да търсят безопасни начини за съхранение на своите ценности. Много от тях избраха именно Биткойн.

Борсата Bitfinex и Petro

Хонгконгската фондова борса Bitfinex отказа да постави Петро на платформата си поради ограниченото използване на криптовалутата и тъй като подобен ход може да се разглежда като опит да се заобиколят санкциите, наложени от САЩ.

САЩ и Петро

Също така, Венецуела планира да създаде друга криптовалута, базирана на злато и други благородни метали, следвайки примера на Петро. Правителството на САЩ от своя страна забрани на своите граждани да купуват и използват Петро. Отделът на Министерството на финансите на САЩ нарече криптовалутата друг опит да се подкрепи режимът на Мадуро.

 

 

Можете да се абонирате за нас в Twitter и да харесате нашата Фейсбук страница.

Посетете нашият онлайн магазин. Приемаме заплащане и в криптовалути !

Прочетете повече за онлайн допълнителните доходи от нашето меню “Допълнителни доходи”. Представили сме няколко проекта, които сме изпробвали лично и с радост ви ги препоръчваме.