Тъщата на Плевнелиев и Деси Банова разказаха за чудеса и знамения в живота им!

1
434
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Кадър Нова тв – „На кафае“

Още от малка съм ги водила на черква. Вярващи сме. Така са възпитани от малки. Вярваме, че това, което силно си пожелаеш в молитвите, се сбъдва. Понякога наистина помага и успява да спаси някои неща, когато се случат. Това каза майката на Деси Банова, Лили, говорейки за семейните традиции по Великден в ефира на Нова телевизия.

Деси Банова бе на гости на предаването „На кафе“ заедно с майка си Лили и дъщеря си Йоана.

„Дори понякога в нейната стая тя си е наредила икони. Казва ми: „Аз се моля защото Господ ще ми помогне, защото съм добричка“. Не съм я научила още на молитви, но тя се моли за някакви си нейни детски неща. Вкъщи обаче имаме молитвеник“, разкри самата Деси Банова за дъщеря си Йоана.  

„Боядисването на яйца ѝ е най интересно. Вкъщи при двете баби пада голямо мазане. Но знае как се прави със цветенце. Знае всички иширети. Само дето не се е научила да прави козунак“, каза още Банова.

„При мен се разхвърля цялата кухня. Това е най-хубавото, най-веселото“, добави бабата на Йоана.

Деси и Лили говориха и за чудесата в живота им, които са се случили, по техните думи, с помощта на Бог.

„Случи се така, че трябваше да ме оперират, но аз не исках да ги притеснявам вкъщи. Казах им, че отивам на командировка. Мина една седмица. Изписаха ме, благополучно бе всичко. Когато ме качваха в колата, започнаха да ме подготвят, че Деси нещо има шефче на главата. Притесних се. Видях я, че играе, че е весела, че всичко е нормално . Но след два дни чух майка ми да казва, че Деси я е бутнала кола. Тогава вече се изплаших. Оказа се, че Деси заедно с приятелки са пресичали неправилно, тичайки за рейса, и таксиметров шофьор я е бутнал“, разкри Лили.

„Странното е ,че това се случва в същия ден на моята операция. Изписват ни в един и същ ден, в едни и същи часове. Много странни съвпадения. Започнах да броя колко шева има . Оказа се, че шевовете ни са еднакви на брой“, разкри още майката на Деси Банова. По думите на майка и дъщеря, те вярват, че тогава им се е явил ангел, Господ бог, който им е помогнал.  

„Историята започва преди това. Майка ми беше подарила талисманче, осветена зодия от Рилския манастир. Аз си го носех и по време на безсъзнанието, те ми казаха, че в момента на удара и след това , аз съм си откъснала зодията и до Пирогов съм я стискала в ръката си“, разказа на свой ред Деси.  

Бяха ни казали, че когато нещо такова се случи, е хубаво да посадим едно дърво. Посадихме заедно дърво, допълни пък Лили.  

Двете разказаха и за друго чудо в живота им. То е свързано с малката Йоана. Оказва се, че детето е проходило малко по-късно от очакваното, но това отново се е случило с помощта на Господ, на Великден.

„Тя е кръстена в църквата свети Йоан в Семинарията. Отидехме там на Великден. Майка ми се притесняваше, кога това дете ще проходи. Минавайки под масата, тя тръгна сама. Баща и, той не можа да повярва. Това бе поредното чудо. Как да не вярва в чудесата човек“, разказа Банова.

Но чудесата не свършват до тук. Гордата майка на Йоана разкри поредния знак за силната връзка на семейството с Господ. „Няма да забравя как, тя беше на няколко месеца, докато й сменях пелините, тя гледаше в тавана и си говореше с някой, все едно, че си комуникираше с някой там горе“, каза Банова.

„През 2015 година изгубих баща ми. Тя бе на 4, аз й казах, че дядо й вече е на небето,. Година и половина по-късно тя каза, че дядо Стоян е вече звездичка и чака да се роди отново. Това тя научила от небето“, разказа още Деси.