Кои са 10-те най-скъпи играчки в света?

1
306
Добави коментар
akvarelbg
akvarelbg

Понякога децата искат нещо много повече от една играчка- по-бляскава, по-голяма и съответно по-скъпа. Ние от Акварел предлагаме детски играчки, подходящи за всяка възраст. Възнаградете детето си с някое от нашите предложения и внимавайте със следните играчки, които ако Вашето дете види, няма да пропусне да пожелае да притежава.

 

Ето кои са 10-те най-скъпи играчки на света, които не всяко семейство може да си позволи.

 

1. Диамантена кукла „Барби“

 

Повечето момичета биха се зарадвали и на нормална кукла „Барби“, но за тези които мечтаят повече съществува и нещо по-специално. Първото наше предложение за най-скъпа играчка е куклата, изработена от Стефано Кантури, която е продадена през 2010г. на търг за изследване на рак на гърдата. Неповторимата кукла има около врата си огърлица от 3 карата бял диамант, 1 карат розов диамант, както и елегантна черна рокля без презрамки.

 

2. Златно люлеещо се конче

 

Не много родители могат да си позволят да закупят ръчно изработено конче, но за тези които се интересуват, струва около 1,28 милиона долара. Люлеещият кон е може би една от най-скъпите играчки в света с тегло 36 кг.

 

3. Количка модел Lamborghini Aventador

 

Този миниатюрен модел Lamborghini има платинени джанти и диаманти на местата си,  а воланът и фаровете са отнели около 500 часа, за да бъдат завършени. Цената на истинската кола е 10 пъти по-ниска от тази на играчката на стойност 4,8 милиона долара.

 

 

4. Nintendo Wii Supreme

 

Създателят на най-скъпия iPhone Stuart Hughes посвещава около 6 месеца от живота си, за да направи покрито с 22 карата злато Nintendo, тежащо 2,5 кг. Цената му варира около 485 милиона долара.

 

 

5. Оригиналната G.I Joe екшън фигура

 

Световно известната на G.I Joe екшън фигура е една от най-желаните детски играчки по света. Неслучайно оригиналът е направен през 1963 година и е продаден през 2003 година за не по-малко от 200 хиляди долара. В момента се намира в музея „Гепи“ в Мериленд, САЩ. Фигурата е около 11 и половина инча с 21 подвижни части.

 

 

6. Къща за кукли

 

Къщата на Барби не е нищо в сравнение с двореца на Титиана. Работата по проекта започва през 1907 година и приключва 15 години по-късно от британския художник Сър Невил Уилкинсън. Къщата разполага с 18 стаи и 3000 отделни парчета миниатюрно изкуство, които включват мебели от махагон.

 

 

7. Най-скъпото мече

 

За да се отпразнуват 125 години от създаването на Teddy Bear през 2000 години, немски специалисти изработват ограничено издание от 41 мечета. Всяко от тях има изпълнение със злато устни и сапфирени очи. Предполага се, че най-сладкото от всичките е продадено на търг за 195 хиляди долара.

 

 

8. Монополи

 

Каквото и да правите едва ли ще можете да си закупите най-скъпото Монополи създавано някога. То е ръчно изработено от Чарлз Дароу през 1933 години и е най-старата оцеляла версия на играта. Съдържа кръгла дъска, писалка и 200 индивидуални парчета. В нашата секция „Настолни игри“ може да намерите разнообразие от семейни игри.

 

 

9. Най-скъпата видео игра

 

18 каратовата видео игра –  Nintendo Game Boy , можете да намерите за продажба в иБей, но ще Ви струва около 30 хиляди долара. Представлява ръчно изработена видео игра от британските бижутери на Asprey от Лондон през 2006г. Можете да видите Марио и Луиджи на екран подчертан с диаманти.

 

 

10. Най-скъпата играчка продадена в иБей

 

Коя е най-скъпата играчка продадена в иБей? Lionel 3360 Burro Crane не звучи като нещо особено впечатляващо, както  и скромния му вид. Всъщност се оказва, че играчката е прототип на много моделни кранове, правени през 50-те години на миналия век. Отличното му състояние му докарват 85, 062.25 долара в онлайн търг. Цената на играчката се равнява на едно истинско BMW кабрио, модел 2012 година.

 

 

Това са 10-те най-скъпи играчки в света, които рядко някой може да си позволи. Не е нужно да се изхвърляте толкова много, има евтини и подходящи играчки, на които всяко дете ще се зарадва. А и все пак това е „играчка“! Децата се радват на всяка една и повярвайте никога няма да я върнат. Не пропускайте да разгледате нашите детски играчки, кой знае може да намерите най-любимата за Вашето дете и тя да не е сред лъскавите и скъпи играчки.