Охранители срещу опонентите на Лукарски на заседание на СДС

2
507
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Охранители се опитаха да осуетят влизането на делегати от опозиционни структури на лидера на СДС Божидар Лукарски на Националния съвет на СДС, който се провежда в Дома на културата в „Красно село“ в София.

Охранителите бяха в черни сака без обозначителни баджове и дори попречиха на фоторепортера на „Дневник“ да снима влизането на Божидар Лукарски във фоайето на сградата.

Достъпът до залата беше ограничен за медиите.

След намесата на част от заместник-председателите на СДС все пак бе решено въпросът с това дали делегатите от структури, за които се смята, че не са платили членския си внос, да бъдат допуснати до гласуване, да бъде решен на самото заседание.

Зам.-председателят Емил Кабаиванов каза, че Лукарски сам е заявил, че е наел охранителната фирма. Според Димо Стоянов, председател на областната структура на СДС в Хасково, това е опит да не бъдат допуснати до заседанието структурите, които искат оставката на Лукарски. По думите му делегатите от тези структури формират около 40% от гласовете в Националния съвет. Според устава на СДС пък за поставянето на въпроса за оставката на председателя на организацията са нужни една трета от гласовете.

Заседанието започна с мощни викове „Оставка“ и „СДС“.