Уроци по китара

1
339
Добави коментар
seoslav
seoslav

Уроци по китара за начинаещи и напреднали в София.

Разработени програми по класическа китара, акустична/плектрум/ китара, електрическа китара, както и смесени методики на обучение. Лесно усвояване на инструмента. Изпитана система включваща прецизен художествен материал още от първия урок и съвременни и разнообразни похвати и нотни материали Уроци по китара за деца, младежи и възрастни Уроци по китара за всички

При уроците по китара е много важно правилното начално обучение. В противен случай възникват проблеми, който в последствие са трудно поправими и възпрепятстват удоволствието от свиренето.                    

От изключително важно значение е и преподавателя. Той трябва да притежава педагогическа правоспособност за да може да преподава. Учителя следи за цялостната методика и всички дидактически проблеми, които възникват при обучението по китара. 

Педагогическото музикално образование е изключително важно за да може учителя правилно да прецени различните ситуации, които възникват при обучението по музикален инструмент и кой похват да използва за неговото разрешаване. Дидактиката, теория на възпитането, музикална, обща и възрастова психология са дисциплини с които учителя трябва да е запознат в детайли.  

Запазена марка на Мюзик Арт Център, са китарните оркестри. Над 150 деца взимат участие в тях.  Детския и Младежкия китарен оркестър, са редовни участници в най-големите фестивали в България и изнасят много концерти.

Втори Детски китарен оркестър – 2018 г

Правилното начално обучение по китара също е и музикално обучение, което е оснoва за развитие на музикалния слух, воля и характер на учениците.  

Важна роля за ученика и изпълнителя играе камерната музика. От дуети с учителя до триа, квартети, ансамбли, китарен оркестър са важна част от обучението по китара.

Особено важна е постановката при по-малките за да се избегнат гръбначни изкривявания, различни мускулни неразположения и умора. Избора на музикален инструмент също е от съществено значение. Китарата трябва да притежава редица изисквания, особено при началното обучение. Подценяването на това изискване може да възпрепятства удоволствието от свиренето а самото обучение и напредъка на ученика да се забави. Размера, качеството на китарата, струните трябва да са подходящи за съответната възраст и е необходим прецизен избор.

Вижте и груповото музикално обучение по китара.

Методика на обучението

Най-общо зaниманията включват:

Запознаване с инструмента, произход, устройство на китарата, постановка, задължително нотно ограмотяване, звукоизвличане, пръстово свирене, апояндо, тирандо, /впоследствие свирене с перо/. Изграждане на инструментални навици и технически похвати като легато, стакато, пицикато, вибрато, глисандо, различни укрешения/мелизми/, флажолети, тремоло, арпежи. Акорди -запознаване и строеж, скали, гами, акомпаниране и импровизиране, метал акорди /power chords/ и др. Разучаване на любими песни, групи и музиканти.

Уроците по китара са, както за любители свирещи за удоволствие така и с цел подготовка за музикални училища и висши учебни заведения.

Обучение по китара – форми и програми: Индивидуални  и групови уроци по китара  Уроци за деца, младежи и възрастни Програма “Бърз старт” Групово обучение Програма “Любима песен” Уроци за двама Програма “Пиано и китара” Лятно обучение и уроци по китара Китара под наем за всички Лятна Академия

Всички наши китаристи могат да се включат в популярния Младежки китарен оркестър “София”. 

Малките китаристи могат да вземат участие в Детския китарен оркестър от 6 до 12 годишни.

Ако нямате китара, предлагаме услугата китара под наем.

Китарата е инструмент с хилядолетна история. Корените и трябва да се търсят там, където са корените на лютнята-всред народите на древните цивилизации. Повече за история на китарата тук. китара

Китарата се използва в различни музикални стилове, като класика, джаз, рок и метал, латино, фламенко и др. Това е прави най-популярния и обичан музикален инструмент.

На китара са свирили и писали музика композитори като Бокерини, Шуберт, Паганини, Берлиоз и мн.др.

Много са положителните качества, които човек придобива при занимаването с музика и в частност свирене на музикални инструменти, като китара, пиано. Силата на музиката е известна в цялата история на човешкото съществуване. 

 

Music Art Center

e-mail: [email protected] e-mail: [email protected]

тел.: 089-732-2146