Какво е фотостареене? | За един по-щастлив и по-успешен живот!

2
586
Добави коментар
Biju_shop
Biju_shop

Фотостареенето се отнася най-вече за кожата. Един от основните признаци, по които можете да го разпознаете е намаляването степента на нейната еластичност. В следствие на това се появяват бръчките, горният слой на кожата загрубява, черните точки се увеличават, кожата пожълтява, пигментацията се увеличава. Дори според специалистите в 70% от случаите стареенето на кожата зависи не толкова от възрастта на човека, а от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Слънчевите лъчи активират свободни радикали, които увреждат клетките на организма и са причина освен за ускореното стареене на кожата, но и до възпалителни реакции, токсични поражения и дори ракови образувания.

Защо се получава така? Защото под въздействието на слънчевите лъчи меланоцититите започват да изработват по-бързо кожния пигмент мелатонин.

Как да се предпазим? Използвайте козметични продукти с UV филтър през цялата година, не само през слънчевите месеци. През лятото, разбира се, грижата в тази насока е необходимо да е засилена. Вече има кремове и цветна козметика (грим, фон дьо тен и др.), които не само разкрасяват и хидратират кожата, но и я защитават и предпазват. Още от началото на пролетта, използвайте продукти с не по-малък фактор от SPF 15. Използвайте и продукти със защита освен за кожата, но и за косата и устните.

Слънцезащитни продукти вижте тук …