Комбиниран котел на дърва и пелети BiSolid Saver C с подарък бункер за пелети 80 кг до 31.05.2018

2
868
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Котлите, от серия SAVER C, са оборудвани с допълнителна предна вратичка, пелетна горелка и табло за управление, като бързо и лесно (за по-малко от една минута) се преминава от дърва към пелети и обратно. Горелките BISOLID са предназначени само за водогрейни котли BISOLID, изгарят дървесни пелети (Ø 6-8 mm). 

Специална цена!

До 31.05.2018г подарък бункер за пелети 80кг.

 

По-високата ефективност в сравнение с конкурентните котли на твърдо гориво се постига благодарение на стоманената, триходова конструкция на топлообменника, завършваща с два тръбни снопа (по-голяма топлообменна площ).

Предимства

– Възможност за изгаряне на дърва за огрев (с дължина до 400 mm) и на определени видове агро отпадъци – дървесни остатъци от горска и селскостопанска дейност (клони от овощни дървета и други, вършина, кочани от царевица, слънчогледови пити, лозови пръчки), индустриални дървесни отпадъци (кори, изрезки), строителни дървесни отпадъци, брикети и въглища. – Пространството за зареждане с гориво е увеличено, като гарантира продължително време на работа между две последователни зареждания. – Котелът е стандартно оборудван с термовентил за автоматично регулиране на дебита на въздух за горене, осигуряващ максимално оползотворяване на горивото, икономичност при работа, както и регулиране на топлинната мощност в широк диапазон. – Изключително удобен за монтаж, експлоатация и поддръжка. – Пелетните горелки BISOLID са напълно автоматизирани – запалване, следене на пламъка, продухване на горивната камера. Имат интуитивен LCD дисплей за лесна работа. – Автоматичната настройка на количеството въздух и гориво съобразно избраната от потребителя температура, осигурява висока ефективност на съоръжението при минимален разход на гориво. – Горивна камера от жароустойчива стомана, гарантираща надеждна и дългосрочна експлоатация. – Автоматична модулация на горивния процес, намаляваща броя на спиранията и запалванията, респективно консумацията на гориво и ел. енергия. – Възможност за регулиране на температурата на топлоносителя в широк диапазон. – Възможност за работа със стаен термостат и седмичен програматор. – Управление на циркулационна помпа според температурата на топлоносителя. – Възможност за управление на димосмукателен вентилатор. – Безшумна работа и ниска консумация на ел. мощност. – Защити от обратен огън и самозапалване на горелката, както и от замръзване на топлоносителя.

Конструкция

Котелът представлява заварена конструкция от стоманени ламаринени панели и тръби.Вътрешното пространство е разделено от водна преграда на шахтата за полагане на гориво, горивна а камера и топлообменник, през който димните газове се отвеждат към фукса. Под горивната камера и шахтата за полагане на гориво е разположена подвижна двукомпонентна скара, която се управлява странично с помощта на лост. Първичният въздух се подава, чрез регулиращия клапан на вратичката за почистване на пепелта и за полагане на горивото. Регулирането се извършва ръчно или автоматично от регулатор на мощността (TRV), който се доставя заедно с котела като част от неговите принадлежности. Входът изходът на отоплителната вода се осигуряват от щуцери 11/2″. По оста на котела, димоотводът се намира от задната страна. Запалителната клапа се управлява откъм горната част на котела.