Прогноза за Рома – Ливърпул – Шампионска лига – 02.05.2018 – betreview

1
120
Добави коментар

Рома приема Ливърпул в търсене на сензационен обрат в мача реванш от втория полуфинален сблъсък на Шампионската лига. Англичаните взеха аванс от 5:2 след първата среща и сега “римските вълци” имат нужда от нов героичен подвиг, за да се класират за финала на турнира за втори път в своята история.

Рома вече доказа, че може да заличи изоставане от три гола. В предишния кръг на елиминациите италианският тим изхвърли Барселона от надпреварата след поражение с 1:4 на “Камп Ноу” и феноменален успех с 3:0 в ответната среща на “Стадио Олимпико”. Големият въпрос, който всички се задават, е могат ли възпитаниците на Еузебио ди Франческо да повторят това представяне срещу Ливърпул и да елиминират англичаните.

Със сигурност задачата няма да е лесна. Отборът на Юрген Клоп се представя превъзходно в Шампионската лига и все още няма загуба в настоящата кампания. “Червените” вече показаха, че знаят как се брани преднина от три гола след първия мач – на четвъртфиналите те елиминираха сочения за фаворит Манчестър Сити след 3:0 на Анфийлд и нов успех с 2:1 като гост.

В първия двубой срещу Рома Ливърпул изигра невероятни 70 минути, в които вкара 5 попадения. След това обаче последва отпускане и италианците успяха да върнат 2 гола, които запазиха шансовете им за класиране. Сега “вълците” ще преследват ранно попадение пред собствените си фенове, за да поставят противника си под напрежение. Същевременно обаче трябва да бъдат изключително внимателни за смъртоносните контраатаки на Ливърпул.

Наставникът на Рома ди Франческо ще сглобява състава си без контузените Диего Пероти и Кевин Строотман. Неговият колега Клоп обаче има далеч повече проблеми. Аут поради травми са Алекс Окслейд-Чембърлейн, Емре Джан, Адам Лалана и Жоел Матип, поради което в средната линия на тима без алтернатива са Хендерсън, Вайналдум и Милнър.

Рома все още няма допуснат гол на собствен терен през този сезон в Шампионската лига. “Вълците” опазиха мрежата си суха и в петте си домакинства досега срещу Атлетико Мадрид, Карабах, Челси, Шахтьор Донецк и Барселона. Нападанието на Ливърпул в лицето на Салах, Фирмино и Мане обаче изглежда страховито и най-вероятно тази серия ще бъде прекъсната днес. Футболистите на Клоп нямат притеснения при играта си като гост в Шампионската лига. В шестте си мача досега далеч от дома “червените” отбелязаха цели 20 гола.

Рома няма друг избор освен да подходи нападателно още от първия съдийски сигнал, което ще остави достатъчно свободни пространства за атаката на Ливърпул. Очакваме англичаните да успеят да се възползват от тях и да реализират едно или две попадения, с които да решат крайния изход от сблъсъка.

Прогноза: Ливърпул Победител без равен @ 1.95 в Efbet  Заложи сега

 Зареждане …

Свързани статии