Над 100 деца ще пеят на тазгодишния конкурс „Сладкопойна чучулига“ в края на седмицата

1
187
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Националният конкурс за изпълнение на детска песен “Сладкопойна чучулига”  ще се проведе на 4, 5 и 6 май в залата на Младежки Културен Център. Празникът ще започне на 4 май с концерт на Хорова школа “Милка Стоева” – “С песните на Сладкопойна чучулига” в залата на НХК. Концертът е част от честванията по случай седемдесетгодишния юбилей на Школата, посочват от пресцентъра на Общината.

Изпълненията в Конкурса на младите певци на 5 май,  ще бъдат оценявани от жури в състав: * Доц. Етиен Леви – композитор, преподавател в ДМА, НБУ и СУ във факултетите по поп и джаз изкуство. * Марина Господинова – преподавател по джазово пеене в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. * Мишел Дийн – преподавателпо джаз и поп пеене в НУМСИ – “Панчо Владигеров” – гр. Бургас

По регламент в първия кръг малките певци участват с песен от фонда на “Сладкопойна чучулига”. И тази година  ще бъде запазено правилото всеки участник да получи подарък. Организаторите очакват над сто участника.

В паралелно провеждащият се конкурс “Нарисувай ми песен” участниците участват с рисунки отново  по песни от фонда “Сладкопойна чучлига”. Изложбата с наградените творби ще  бъде изложена от 1  до 11 май във фоайето на НХК.

Отличените участници и в двата конкурса  ще бъдат наградени на заключителния концерт, който ще се състои на 5 май, от 18:00 ч., на сцената на Младежки Културен Център. Ще бъде връчена и специална награда на Черноморска асоциация на жените.