Прогноза за Атлетико Мадрид – Арсенал – Лига Европа 03.05.2018 – betreview.net

1
243
Добави коментар

Отборите на Атлетико Мадрид и Арсенал излизат един срещу друг в директен спор за класиране на финала в турнира Лига Европа. Първата среща, изиграна преди седмица в Лондон, завърши при резултат 1:1, а късното изравнително попадение на Антоан Гризман дава леко предимство на Атлетико преди реванша.

Ситуацията след първия мач

Арсен Венгер е амбициран да приключи 22-годишната си авантюра с Арсенал със спечелен трофей и Лига Европа е единствената останала възможност за това. Неговите възпитаници ще са пределно мотивирани да изпратят подобаващо своя мениджър и същевременно да си осигурят участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Арсенал пристига в Мадрид с ясната цел да отбележи поне веднъж, за да има шансове да елиминира своя противник. Това няма да е лесна задача, имайки предвид домакинската форма на Атлетико, но “артилеристите” също имат аргументи в своя полза.

Защитата на Атлетико срещу атаката на Арсенал 

Испанският тим се намира в невероятна серия от 11 поредни мача, в които не е допускал гол на собствен терен. В това число влизат и мачовете от елиминациите на Лига Европа срещу Копенхаген (1:0), Локомотив Москва (3:0) и Спортинг Лисабон (2:0). За последно защитата на Атлетико бе преодоляна на “Уанда Метрополитано” от тима на Жирона на 20 януари 2018 г. Ще успее ли сега Арсенал да прекъсне тази поредица и да разпечата вратата на Ян Облак?

Футболистите на Венгер знаят как да бележат. Доказателство за това са последните 12 мача на тима във всички турнири, в които те неизменно се разписват. В трите си гостуванията от елиминациите на турнира Арсенал отбеляза общо 7 гола, спечелвайки два от мачовете си (срещу Йостерсунд с 3:0 и Милан с 2:0) и завършвайки наравно 2:2 с ЦСКА Москва.

Новини за съставите

Допълнителен стимул за лондонския клуб ще бъде и завръщането в игра на Хенрих Мхитарян. Арменският халф отбеляза гол срещу Ман Юнайтед през уикенда още в първия мач след възстановяването си от контузия и се очаква да внесе още креативност и острота в офанзивната линия на Арсенал. Единственият отсъстващ от състава на гостите е Мохамед Елнени, който е с травма. Пиер-Емерик Обамеянг пък няма право да играе в този турнир. Атаката на тима ще бъде водена от Александър Лаказет, който се намира в страхотна форма и вкара 7 гола в последните си 7 мача.

Диего Симеоне пък не може да разчита на наказания Симе Вършалко, който получи червен картон в първия мач на Емиратс. Контузени са бековете Филипе Луис и Хуанфран, което може да наложи появата на халфа Томас Партей в дясната зона на защитата.

Атлетико вече загуби от английски отбор у дома през този сезон

По-рано през сезона Челси показа, че крепостта на Атлетико може да бъде превзета. “Сините” спечелиха гостуването си в Мадрид от груповата фаза на Шампионската лига с 2:1 и сега Арсенал ще опита да повтори успеха на лондонските си съседи.

Прогноза за мача:

Двата отбора да отбележат @ 2.00 в Betfair  Заложи сега

 Зареждане …

 

Свързани статии