Инж. Ишев: Ремонтите по пътищата са изключително закъснели

1
152
Добави коментар

„Когато един път не се поддържа с необходимите средства, той се разрушава все по-бързо“, коментира инж. Ясен Ишев

„Не бих казал, че пътищата се строят некачествено. По-скоро ремонтите, които се правят по пътищата, са изключително закъснели, поради факта, че средствата, които се отделят за поддържане и ремонт на пътната мрежа, са изключително малки, особено в предишните години”. Това заяви за Новините на NOVA инж. Ясен Ишев, председател на Управителния съвет на Научно-техническия съюз по транспорт по отношение състоянието на пътищата в България.

И добави: „Когато един път не се поддържа с необходимите средства, той се разрушава все по-бързо и по-бързо. Хората са абсолютно прави да протестират за това, че пътищата, които ползват, не са в добро състояние. Не всички, но част от тях”.

И изрази надежда, че нещата ще се подобрят.

Изказването на министъра на регионалното развинтие Николай Нанков, който се похвали, че в България се строят най-евтините магистрали в Европа, инж. Ясен Ишев коментира така: „След проведените търгове през последните години, особено преди десетина години, се оказа, че българските магистрали се изграждат с най-малко средства. Нямам преки наблюдения върху самото строителство, но действително има отсечки, някои от тях в гаранционен срок, а някои след изтичането на гаранционния срок, които вече не са в това състояние, което би трябвало да бъдат”.

Въпреки това, инж. Ясен Ишев е категоричен: „Строителството на пътищата се контролира на няколко нива. Мисля, че контролът е сериозен. Един от основните проблеми на нашата пътна мрежа е нейното недостатъчно финансиране. Смятам, че тол системата ще подобри състоянието на пътната мрежа”.