Арсенал гостува на Атлетико в битка за място на финала

1
170
Добави коментар

Атлетико (Мадрид) посреща Арсенал в среща-реванш от полуфиналите на Лига Европа. Двубоят в Англия преди седмица завърши 1:1.Добри новини получи Арсен Венгер преди последното му гостуване в европейските клубни турнири начело на „артилеристите“. Френският специалист ще може да използва Давид Оспина и Хенрих Мхитарян.

Арменският полузащитник се завърна от контузия през уикенда и дори отбеляза гол в дербито срещу Манчестър Юнайтед. Очаква се той да е сред титулярните 11 на Арсенал, който задължително се нуждае от попадение, за да се класира на финала в Лион.

Статистиката обаче не е на страната на „топчиите“. Атлетико се намира в серия от 11 поредни домакинства във всички турнири без допуснат гол, като последният гостуващ състав, отбелязал на „Уанда Метрополитано“, беше Жирона при равенството 1:1 на 20 януари.

Арсенал е изключително колеблив във визитите си през 2018 година. Съставът на Арсен Венгер има едва две победи в 11 срещи далеч от дома, а в периода регистрира 7 поражения.

Вратарският пост е може би най-голямата въпросителна пред мениджъра на лондончани, който трябва да избира между игралия в първия двубой Давид Оспина и търсещия участие на четвърти европейски финал Петър Чех.

Въпреки позитивния резултат от първия мач, колегата на Венгер Диего Симеоне има основания за притеснения. Червеният картон на Шиме Върсалко и контузениите на Филипе Луис и Хуанфран оставят „дюшекчиите“ с един здрав краен бранител в лицето на Люка Ернандес.

Две са опциите за позицията отдясно на отбраната – игралият като краен бранител в Лондон Томас Партей и централният защитник Стефан Савич.