Веселин Марешки иска референдум за излизане на България от НАТО

1
128
Добави коментар
slavchev
slavchev

Лидерът на партия „Воля” Веселин Марешки обяви, че политическата формация ще започне лансиране на идеята за референдум за излизането на България от НАТО, съобщи БНР.

„Това ще бъде една от големите ни инициативи в кампанията за европейските избори. Ние считаме, че НАТО на практика нищо не ни дава, а ни ограбва”, заяви Марешки. По думите му в момента се говорело за няколко милиарда и за една безсмислена купчина желязо, от която „българският народ нищо няма да види”.

„Ако НАТО иска да бъде наш партньор, те спокойно могат да ни подарят няколко самолета, а не последните български пари от най-бедната държава в Европа да ги изсмучат и на практика да хвърлят народа в още по-голяма бедност”, каза той.

Според него Европа е ограбила българския народ. По думите му Европа ни е забранила да изградим нова АЕЦ, както и да участваме в „Южен поток”.

„Нас вместо да ни направят мост към Русия и Изтока ни правят преграда към тях”, смята Марешки.

Той заяви също, че според него ЕС повече прилича на Съветския съюз – „с един феодал отгоре, някакъв диктатор и отдолу послушни републики, послушни поданици”.

Веселин Марешки участва в среща на десни политически лидери, чийто домакин беше лидерът на Френския национален фронт Марин Льо Пен.

Източник: manager.bg

loading…

Свързани