Италиански мафиот бе арестуван с български паспорт

1
404
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ПРЕСТЪПЕН СВЯТ
Италиански мафиот бе арестуван с български паспорт
73-годишният Анджело Филипини от Комо, укриващ се от 22 години е бил задържан от мароканската полиция в крайбрежното градче Темара, на 15 км от Рабат.

04 Май 2018 12:13
0

принтирай

|

текст

Италианският мафиот Анджело Филипини (73) е задържан в Мароко, след като е обявен за издирване праеди 22 години от италианската полиция – съобщи Corriere della Sera.

Той е бил разпознат заради отрязан среден пръст на лявата ръка. Интересното е, че при арестуването си Филипини е притежавал български паспорт с фалшиво име.

Според италианските медии укриващият се Филипини бил открит от мароканските власти в крайбрежното градче Темара, на 15 км от Рабат. Там бил арестуван по искане на властите от Комо.

Филипини е от северния град Комо, но бил свързан с нелегалния клан Спинела-Отина от калабрийската мафия ‘Ндрангета. Той действал в Комо в началото на 80-те години на миналия век.

Той е бил осъден в Милано да излежи присъда от 11 г. и 7 месеца за трафик на наркотици, като той е отговарял за пласирането на дрогата на пазарите в Турция и България. В края на 80-те и през 90-те години печелел по 30 млн. лири (€15 млн.) само от една сделка. Всеки месец снабдявал мафията на Балканите с 100 – 200 кг наркотици. 

Филипино е последният обявен за издирване бос на мафията от разследването „Смирне“, което започнало в Реджи Калабрия в края на 80-те години.