БСП разиграва Горан Брегович да свири на Бузлуджа :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят,…

1
192
Добави коментар

Българската социалистическа партия (БСП) разиграва световноизвестния музикант Горан Брегович в продължение на няколко месеца. И днес след поредния разговор с него от Позитано го уведомили, че се отказват от участието му. Това научи „Скандал“ от редиците на социалистите. Уговорката била предварително да се плати част от хонора и разходите за транспорт на оркестъра на световноизвестния балкански изпълнител. Преди близо половин година столетницата гръмко обяви, че е поканила Брегович да свири на празника на левицата на Бузлуджа в края на юли. Горан бил бесен, защото вече е закупил самолетни билети за целия си оркестър от 15 човека за България. За тях се е бръкнал от личния си джоб. Освен това отказал участия, тъй като бил поел вече ангажимент към БСП. Хонорарът на популярния музикант е около 100 хиляди евро. Консервативното крило на партията не одобрявало идеята и смятало, че това е в разрез със социалните политики, за които червените громят управляващите от ГЕРБ. Още повече, че лидерката им Корнелия Нинова обяви, че ще дарява по 600 лева от заплатата си за хора в нужда.

Вероятно заради страх от критики Корнелия Нинова бавила плащането въпреки, че партията получава държавна субсидия от около 10 млн. лв. годишно. От друга страна младите социалисти гледали на появата на Брегович на Бузлуджа като възможност за създаване на по-модерен образ на партията сред техните връстници. Според запознати от червените редици, с организацията за идването на Горан Брегович, се занимавал лично Кирил Добрев. Сивият кардинал на Позитано 20 се покрил от няколко седмици и не бил отговарял на позвъняванията на хората на Брегович. Така Добрев, който всячески се опитва да си изгради образа на държавник, е на път да направи международен скандал и да лепне черното петно върху цяла България. Самият Брегович многократно е хвалел страната ни изтъквайки коректното отношение, което получил когато бе поканен от Столична община за новогодишния концерт. Също така с голям успех мина и концертът му в зала Арена Армеец миналата година. Композиторът бил толкова бесен на червените, че заплашил да няма негови концерти у нас и заплашил да съди БСП заради пропуснати ползи.

От пресцентъра на БСП не бяха запознати със ситуацията във връзка със запитване на „Скандал“. Според тях програмата за Бузлуджа все още не била готова.