Медитацията може значително да подобри концентрацията и постиженията в училище.

1
147
Добави коментар

Фалун Дафа (Фалун Гонг) е древен начин за самоусъвършенстване на тялото и съзнанието, представен пред обществеността през май 1992 г. от Майстор Ли Хонгджъ. С книгата „Джуан Фалун“ (Завъртане Колелото на Закона“) и петте си прости упражнения, Фалун Дафа учи хората да следват принципите Истина-Доброта-Търпение в ежедневието си, за да издигнат своите морални стандарти и да подобрят физическото си здраве. Практиката има огромно въздействие върху хората и обществото.

Дългогодишните практикуващи, както и новите ученици, основавайки се на своите индивидуални вродени качества, способността си за просветление, както и личните си усилия, могат да постигнат различни сфери на мисълта, справяне със стреса, оздравяване на тялото и поддържане на социална годност, подобрявайки своята мъдрост и постигайки просветление.

Фалун Дафа е единствената напълно развита практика за самоусъвършенстване в света, която не е изменила своите упражнения и напътствия от своеволни интерпретациите на ученици и практикуващи от последващите поколения.

Освен Джуан Фалун (една от най-четените книги в света, в момента), всички други книги и лекции на Фалун Дафа са написани от майстор Ли Хонгджъ с цел да помогнат учениците и практикуващите да разберат същността на учението и да изяснят най-често задаваните въпроси при обучение и практика на съответните нива.

Въпреки че практикуващите Фалун Гонг се упражняват свободно в повече от 100 държави по света, практикуващите в Китай са загубили свободата си да практикуват от 1999 г. насам. През последните 19 години Китайската комунистическа партия (ККП) е сринала и унищожила живота на милиони невинни практикуващи Фалун Гонг и техните семейства. ККП разпространява огромни количества отрицателна и невярна пропаганда за Фалун Гонг по целия свят.

Приятели на Фалун Гонг, САЩ (FoFG USA) е неправителствена организация със седалище в САЩ, основана през 2000 г. от загрижени американци, чиято мисия е да подкрепя свободата на хората, които практикуват Фалун Гонг. FoFG САЩ вярва, че хората навсякъде по света трябва да имат право да практикуват Фалун Гонг (наричан още Фалун Дафа), духовен път, който включва ненасилие. ФоФГ САЩ се фокусира върху предотвратяването и прекратяването на нарушения на правата на свободно и достойно практикуване на Фалун Гонг в световен мащаб.