Дерменджиев с нов успех в Казахстан – SportVox

1
243
Добави коментар
sheri
sheri

Осмият кръг на казахстанския шампионат донесе поводи за радост и на тримата български треньори в местната лига, след като всички записаха победи.

Ордабаси на Георги Дерменджиев победи с 1:0 Иртиш, а единственото попадение бе дело на Никита Бочаров в 54-ата минута. С успеха си днес тимът на бившия наставник на Лудогорец вече е на трета позиция с 16 точки.

Отборът на Къйзъл Жар, където наставник е Никола Спасов, победи с 2:1 Акжайк и излезе от зоната на изпадащите. Шота Григалашвили откри резултата от дузпа, а Гогита Гогуа удвои още преди почивката. В последната минута на мача Азат Ерсалимов намали за гостите, но това не попречи на успеха на домакините. Така Къйзъл Жар вече е с актив от седем точки на осма позиция.

Поводи за радост имаше и Стойчо Младенов, който с неговия Кайсар записа първи успех в шампионата. Тимът на бившия наставник на ЦСКА изненада с 3:0 като гост Тобол. Тохтар Жангилишбай, Думан Нарзилдайев и познатия из родната Първа лига Матиас Курьор бяха точни. С успеха си днес Кайсар се откъсна от дъното и вече има шест точки на 11-а позиция.