Прогноза за Челси – Ливърпул – 06.05.2018 – betreview.net

1
178
Добави коментар

Челси – Ливърпул е гвоздеят на програмата в 37-ия кръг на английската Висша лига. Изходът на този двубой в голяма степен може да се окаже решаващ за битката за влизане в Топ 4, даващо право на участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Мотивацията на двата отбора

Челси има нужда от задължителна победа, за да стопи изоставането си от Ливърпул и Тотнъм, които заемат сътветно 3-то и 4-то място към момента. При евентуален успех на домакините от Лондон, те ще се доближат само на 3 точки до “червените” с мач по-малко и на 2 до “шпорите”. Ливърпул от своя страна ще търси поне равенство, за да си гарантира запазване на позицията сред първите четири.

Умората в Ливърпул

Отборът на Юрген Клоп изигра много тежък полуфинален мач в Шампионската лига при гостуването си на Рома. Много е вероятно натрупаната физическа и психическа умора да окаже своето влияние в тази среща, а футболистите вече да мислят и за финала в Киев. През този сезон мърсисайдци не се представят особено добре във Висшата лига след мач през седмицата в Европа. Те спечелиха едва 3 такива двубоя от общи 11 изиграни (6 равенства и 2 загуби).

Новини около двата състава

Допълнителен проблем за Клоп са контузиите на редица важни футболисти в средната линия на Ливърпул, което не оставя възможности за ротация. Емре Джан, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Адам Лалана все още продължават своето възстановяване и няма да излязат на “Стамфорд Бридж“. Възможно е да видим същите стартови 11 за Ливърпул, които започнаха и срещата в Рим в сряда.

Челси ще бъдат подсилени от завръщането на Маркос Алонсо, който изтърпя своето наказание от 3 мача поради получен червен картон. Единственият отсъстващ от тима на Конте е дълготрайно контузеният Давид Луис.

Моментната форма и мачовете помежду им

Челси се намира в серия от 4 поредни победи във всички турнири – 3 във Висшата лига и 1 за ФА Къп. Ливърпул пък няма загуба в последните си 6 мача във Висшата лига. Представянето на “червените” като гост напоследък обаче не е задоволително – те спечелиха само един от последните си 4 мача навън.

Челси няма победа срещу Ливърпул в последните 6 официални мача межу двата съперника, като 4 от тях завършиха 1:1. Последният успех на “сините” на “Стамфорд Бридж” в шампионата датира от декември 2013-та година. Юрген Клоп пък няма загуба от Челси в петте си мача начело на мърсисайдци досега.

Смятаме, че моментът за прекъсването на тези серии е изключително подходящ и умората в тима на Ливърпул ще каже своята дума.

Прогноза:

Победа за Челси @ 2.25 в Betfair  Заложи сега

 Зареждане …

Свързани статии