Започва ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ в столицата

1
168
Добави коментар

Днес започва ремонтът на емблематичната столична ул. „Граф Игнатиев“ и се очаква той да е най-тежкият за 2018 г. Ремонтните дейности, които ще продължат общо 5 месеца до 1 октомври, стартират в участъка от ул. „Алабин“ до пл. „Гарибалди“.

Ремонтът на частта от „Граф Игнатиев“ при пл. „Славейков“ трябва да приключи в средата на лятото, като ще бъде възстановен и фонтанът там. В момента книжарите от „Славейков“ са преместени в градинката пред хотел „Рила“.

Трамваите по „Граф Игнатиев“ ще бъдат спрени, линиите ще бъдат изградени наново в участъка от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до ул. „Алабин“, ще бъде осигурен заместващ автобус, който ще тръгва от „Хладилника“ и ще се движи по участъка, който ще е ремонтиран. Бул. „Васил Левски“ ще бъде преасфалтиран в отсечката от Софийския университет до ул. „Граф Игнатиев“.

Ето как от днес до 9 юни се променя движението в района заради започващия ремонт:

Забранява се  влизането на пътни превозни средства (ППС):

– по южната половина от пътното платно на ул. „Алабин”, в участъка от бул. „Витоша” до ул. „Граф Игнатиев”. Движението на ППС ще се извършва в една пътна лента, в посока от ул. „Цар Калоян” към бул. „Витоша” в същия участък.

– по ул. „Граф Игнатиев” в участъка от ул. „Алабин” до пл. „Джузепе Гарибалди“ и от ул. „Солунска” до ул. „Георги Раковски”;

-по ул. „Иван Денкоглу” в участъка от ул. „Ангел Кънчев” до ул. „Граф Игнатиев“;

– по ул. „Княз Александър I” в участъка от ул. „Стефан Караджа” до ул. „Граф Игнатиев“;

– по ул. „Солунска” в участъка от бул. „Витоша” до ул. „Христо Белчев“ и от ул. „Христо Белчев“ до ул. „Ангел Кънчев”.

При изпълнение на строителните дейности ще  се осигури пешеходна проходимост в зоната на строителните площадки, с широчина от 1.50м.

Променя се посоката на движение на пътни превозни средства по следните улици:

– по ул. „Иван Денкоглу” в участъка от ул. „Христо Белчев“ до ул. „Цар Асен I“, като посоката на движение е къмул. „Христо Белчев“;

– по ул. „Д-р Георги Вълкович” с посока на движение към ул. „Ангел Кънчев”;

Закриват се местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент”, както следва:

– по ул. „Княз Александър I” от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Стефан Караджа“;

– по ул. „Солунска“ от бул. „Витоша“ до ул. „Ангел Кънчев“;

– по ул. „Иван Денкоглу“ от ул. „Ангел Кънчев“ до ул. „Граф Игнатиев“;

– по бул. „Александър Стамболийски“ между бул. „Христо Ботев“ и ул. „Братя Миладинови“ – 2бр. паркоместа отдясно в посока бул. „Витоша“, в зоната на новата временна автобусна спирка.

От 04.30 часа на 07.05.2018 г. до 24.00 часа на 01.10.2018 г. се закрива движението на трамвайни линии №№ 10,12 и 18 в участъка  по ул. „Граф Игнатиев“ в участъка от бул. „Витоша“ до пл. „Журналист“ за №№ 12 и 18 и до Метростанция „Витоша“ /кв. Хладилника/ за № 10.

Временно се закриват двупосочни трамвайни спирки –  „пл. Гарибалди“, „пл. Славейков“, „бул. Васил Левски“, „УАСГ“, „пл. Журналист“ и „ул. Вишнева“.

Маршрутите на трамвайна линия №10 и трамвайна линия № 12 се обединяват като временна трамвайна линия  № 10 – От ж.к. Западен парк по маршрута си до бул. „Витоша“, наляво по булеварда, по бул. „Княгиня Мария Луиза“, през подлез „Надежда“, бул. „Рожен“, надясно по ул. „Илиянско шосе“, по маршрута на трамвайна линия № 12 до кв. Илиянци- двупосочно.

Трамвайна линия № 18  се закрива.

Разкрива се временна автобусна линия № А-ТМ 10 с маршрут – Зоопарка, ул. „Сребърна“, надясно по бул. „Черни връх“, надясно по бул. „Джеймс Баучър“, наляво по ул. „Свети Наум“, надясно по бул. „Черни връх“, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, наляво по ул. „Ген. Гурко“, по ул. „Алабин“, надясно по бул. „Христо Ботев“, надясно по бул. „Ал. Стамболийски“, наляво през площад „Св. Неделя“, надясно през пл. „Независимост“, по бул. „Цар Освободител“, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и по маршрута си до Зоопарка.

Автобусите от линия № А-ТМ10 ще спират на всички съществуващи трамвайни и автобусни спирки по маршрута.

Разкриват се и  четири временни спирки:

–  Спирка с код: 6466 – „Сатиричен театър“ се организира на ул. „Ген. Гурко“ на  25 м след ул. „Г. С. Раковски“ в посока Съдебна палата;

–  Спирка с код: 6467 – „Съдебна палата“ се организира на ул. „Алабин“  на  50 м след бул. „Витоша“ в посока пл. „Македония“;

–  Спирка с код: 6401 – „пл. Възраждане“ се организира на бул. „Ал. Стамболийски“  на  55 м след бул. „Христо Ботев“ в посока пл. „Св. Неделя“;

–  Спирка с код: 6402 – „пл. Св. Неделя“ се организира на бул. „Ал. Стамболийски“ на 5 м преди бул. „Витоша“ в посока площад „Св. Неделя“;

– Спирка с код: 2601 – „ул. Ген. Гурко“ за автобусни линии №№ 84 и 184 и от маршрута на № А-ТМ10, да се организира като двойна спирка с втори спирков знак.