Старозагорци сигнализират за незаконни дрифтинг състезания в парк „Артилерийски“

1
110
Добави коментар

Сигналът за нерегламентирани дрифтинг състезания, организирани в късните часове на деня в парк „Артилерийски“, е постъпил на горещия телефон през почивните празнични дни. Информацията вече е предоставена и на полицейските органи на МВР.

Гражданите могат да сигнализират и директно на телефон 112, като за нарушителите са предвидени глоби от 20 до 150 лева. В случай, че деянието е извършено на обществено място, пред повече хора, се извършва процедура по указа за борба с дребното хулиганство и задържане в поделенията на МВР, а по решение на Районен съд може да бъде наложена и по-солена глоба.

Близо 130 сигнала са постъпили на безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37 в дните от 4 до 7-ми май. Граждани са информирали за над 20 неправилно паркирани МПС в града.

В следствие на бурния вятър и дъжд са паднали клони на дървета както в Стара Загора, така и в някои от селата. Наводнило се е мазе на блок №179 на ул. „Майор Тодор Кавалджиев“. Регистрирани са аварии, довели до прекъсване на електропреносната мрежа.

Подаден е неверен сигнал за пожар в района на ЖП гарата.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.